Ξεκίνησαν οι εργασίες καταγραφής και ταξινόμησης της βιβλιοθήκης του Σπύρου Αλεξίου.

Με την εθελοντική εργασία μαθητριών του λυκείου Αίγινας, ξεκίνησε το καλοκαίρι και συνεχίζεται το Σεπτέμβριο η καταγραφή των βιβλίων που αποτελούν τη βιβλιοθήκη του αείμνηστου δημοσιογράφου και θεολόγου Σπύρου Αλεξίου. Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης και οι εργασίες αφορούν την ταξινόμηση των βιβλίων ανά είδος. Ήδη έχουν καταχωρηθεί τα λογοτεχνικά, η ποίηση, ελληνική και ξένη λογοτεχνία, τα θεατρικά και πρόσφατα τα έργα αρχαίων Ελλήνων.

Μάλιστα τα συγκεκριμένα βιβλία είναι των εκδόσεων Ζαχαρόπουλου, που θεωρούνται σπάνια και δυσεύρετα. Παράλληλα έχει ξεκινήσει η άτυπη λειτουργία της βιβλιοθήκης ως δανειστικής, καθώς κάτοικοι του νησιού έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και δανείζονται βιβλία. Ο διευθυντής του γυμνασίου της Κυψέλης κύριος Γιώργος Μπήτρος μιλώντας στο Aegina Portal για αυτή την προσπάθεια, χαρακτήρισε πολλά από τα βιβλία του αρχείου του Σπύρου Αλεξίου σπάνια και ανακοίνωσε ότι είναι ευπρόσδεκτη κάθε εθελοντική βοήθεια σε αυτή την πρωτοβουλία.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png