"Της φωτιά και της ερημιάς". Η παρουσίαση του βιβλίου της Λιλής Μαυροκεφάλου στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας.

"Ποια αγωνία, ποια ηδονή κρατά σκυμμένη επάνω από τη γραφή της τη Μαντώ Μαυρογένους, την ξεπεσμένη αρχόντισσα, τη λησμονημένη πλέον "Ηρωίδα και Μαντόνα" της Μυκόνου, αυτήν που έβαλε την πατρίδα της στο χορό της Επανάστασης του 1821, την έσωσε από τους Αλγερινούς και ξόδεψε την τεράστια περιουσία της στον αγώνα;". Το βιβλίο της Λιλής Μαυροκεφάλου με τίτλο "Της φωτιάς και της ερημίας", 1997 - "Εκδόσεις Λιβάνη"παρουσιάστηκε σε εκδήλωση σήμερα το απόγευμα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα, το οποίο βασίζεται στο ιστορικό περιβάλλον του αγώνα για την ελληνική ανεξαρτησία, καθώς σε αυτό εξιστορείται η ζωή της Μαντώς Μαυρογένους.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο φιλόλογος κύριος Δημήτρης Νικολόπουλος, ενώ ακολούθησε η ανάγνωση κειμένων από τον Ανέστη Κορνέζο και τη Σοφία Πιρουνάκη. Το βιβλίο της κυρίας Μαυροκεφάλου έχει λάβει έπαινο από την "Πνευματική Εστία Παναγιώτη Τρανούλη". Η συγγραφέας σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Ιστορία - Αρχαιολογία, ενώ εργάστηκε για μια πενταετία ως καθηγήτρια στη Μέση Εκπαίδευση κι αργότερα στις Δημόσιες Σχέσεις του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Η έκδοση είναι εξαντλημένη και δεν υπάρχει στα βιβλιοπωλεία, ενώ δεν είναι γνωστό πότε θα γίνει επανέκδοσή του. Στη βιβλιοθήκη υπάρχουν διαθέσιμα δύο αντίτυπα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png