"Αιγίνης Μουσική Περιήγησις". Η παρουσίαση του βιβλίου.


Σε μία ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας και ο Σύλλογος των Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου, παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στην αυλή του Λαογραφικού το βιβλίου του μουσικολόγου κυρίου Μάρκου Δραγούμη "Αιγίνης Μουσική Περιήγησις".

To Aegina Portal είχε φωτογραφίσει το εξώφυλλο και είχε παρουσιάσει το βιβλίο "Αιγίνης Μουσική Περιήγησις" στις αρχές Μαΐου. Χθες βράδυ στην αυλή του Λαογραφικού υπήρξε μία πλήρης ενημέρωση για τη μεθοδολογία που ακολούθησε ο συγγραφέας ώστε να συλλέξει τα στοιχεία, να τα ταξινομήσει και να τα παρουσιάσει.

Η εργασία για τη σύνταξη του βιβλίου ξεκίνησε το 1966. Τότε ο συγγραφέας κατέγραψε σε νότες από τις ηχογραφήσεις που είχαν κάνει η Γωγώ Κουλικούρδη και η Δέσποινα Μαζαράκη. Το βιβλίο αποτελείται από 519 σελίδες και εντυπωσιάζει με τον όγκο των πληροφοριών που παρέχει στον αναγνώστη, αλλά και με τον τρόπο που αυτές παρουσιάζονται.

Η βραδιά έκλεισε με την κυρία Κορίνα Πετρίτη που τραδούδησε παραδοσιακά Αιγινήτικα τραγούδια, συνοδία ζωντανής μουσικής.