Τα δυο καινούρια βιβλία του λογοτέχνη Σπύρου Ραδίτσα.

Δελτίο Τύπου.
Ο συγγραφέας και ποιητής Σπύρος Ραδίτσας, κυκλοφόρησε τα δυο καινούρια του έργα. Είναι μια ποιητική συλλογή και μια συλλογή διηγημάτων που φέρουν τον τίτλο «Επειγόντως» και «Παλιές Φωτογραφίες» αντίστοιχα. Και τα δυο έχουν εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο «Κέντρο Ευρωπαϊκών Εκδόσεων Χάρης Τζο Πάτσης». Δυο έργα που αναφέρονται στα αγαπημένα θέματα του λογοτέχνη: τη θάλασσα, τη γυναίκα, το παρελθόν, τις σχέσεις, τις εποχές που φεύγουν, τους συγγενείς και την ανθρωπιά που χάνεται σταδιακά από τον κόσμο. Όλα δοσμένα με τρόπο φιλοσοφικό, ευαίσθητο, λυρικό, με λόγο ρέοντα και δροσερό. Θα τα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Αίγινας.

Ο Σπύρος Ραδίτσας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1948. Μεγάλωσε εκεί με την παρουσία της θάλασσας να κυριαρχεί στη ζωή του. Έγινε πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού, γιατί, όπως αναφέρει ο ίδιος, η θάλασσα τον συγκινούσε με το απρόοπτο που κρύβει. Την ακολούθησε, τη λάτρευσε και την ποθεί. Στο επάγγελμά του ετιμήθη δύο φορές μέσω Π.Ε.Π.Ε.Ν από την Ακαδημία Αθηνών και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τη διάσωση ναυαγών, ενώ έτυχε άλλων διακρίσεων από τις ελληνικές και ξένες αρχές. Εργάστηκε για πόλλά χρόνια ως αρχιπλοίαρχος στη ναυτιλιακή εταιρεία ΕΛΜΕΣ, που την αγάπησε και τον τίμησε. Οι σκέψεις και τα ποιήματά του, έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς από διάφορα περιοδικά και τοπικές εφημερίδες. ("Το Μέλλον Κεφαλληνίας και Ιθάκης", "Πλοιαρχική-ηχώ", "Εφοπλιστής", "Αιγιναία", "Λογοτεχνική - δημιουργία", "Νέος εξάντας"). Από το 2004 γράφει στην εφημερίδα η "Μάχη της Αίγινας". Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, η οποία και τον βράβευσε το 2011. Από τον γάμο του το 1973 με τη Σοφία Κυριακοπούλου απέκτησε ένα παιδί τον Παναγιώτη. Αυτό που επιθυμεί να φανερώσει με την ποίηση και τα διηγήματά του είναι η αγάπη και η ευγνωμοσύνη που αισθάνεται για τη θάλασσα και τη γυναίκα. Τα βιβλία του που κυκλοφορούν είναι: "Ο διαβάτης - ποιήματα" το 1981 και δεύτερη έκδοση το 2009, το "Άλφα-ωμέγα" ποιήματα το 2010 και "Περίπατος με την 'Εφιλον" διήγημα - ποιήματα το 2012.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png