"Μαίρη Christmas" ένα βιβλίο για τις γιορτές, του Γ. Μπήτρου.

Κυκλοφόρησε και διατίθεται από το βιβλιοπωλείο «Λυχνάρι» η συλλογή χριστουγεννιάτικων διηγημάτων με τον τίτλο «Μαίρη Christmas». Πρόκειται για έξι χριστουγεννιάτικα διηγήματα που έχουν εκδοθεί και κυκλοφορήσει αυτόνομα από το 2006 έως το 2014 στην Αίγινα και έχουν παρουσιαστεί σε ειδικές εορταστικές εκδηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια. Αναφέρονται σε ιστορίες από τις ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων και η δράση τους εξελίσσεται στην Αίγινα, στον Πειραιά, στην Αθήνα, στη Νάξο, στην Αμοργό.

Οι ήρωες των διηγημάτων ανήκουν στο χώρο της μυθοπλασίας. Στις σελίδες τους πλέκονται αρμονικά η παράδοση, οι λαογραφικές συνήθειες, ο παλαιός τρόπος ζωής, οι ανθρώπινες σχέσεις, παλιά τοπωνύμια και ασχολίες, αλλά και σημερινές καταστάσεις, συνθήκες, προβλήματα όπως η προσφυγιά, η μοναξιά, η απομόνωση. Στο τέλος διαφαίνεται η λαχτάρα και η δίψα του ανθρώπου να ζήσει τα δικά του Χριστούγεννα, να εορτάσει αληθινά, να γαληνέψει η ψυχή του, να πλησιάσει τον άλλον, να συναντήσει τον συνάνθρωπο.

Το εξώφυλλο του βιβλίου κοσμεί πίνακας που παραχώρησε ειδικά για την έκδοση αυτή η εικαστικός κ. Ιωάννα Καφίδα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png