"Η Αίγινα και τα Ακιδογραφήματά της". Το νέο βιβλίο της Άννας Ρόδη.


Η εκπαιδευτικός Άννα Ρόδη, ερευνά και καταγράφει σημαντικά θησαυρούς της πολιτιστικής και λαογραφικής μας κληρονομιάς. Το καλοκαίρι του 2014 παρουσίασε στο Λαογραφικό Μουσείο μία εργασία που είχε κάνει με τίτλο: "Περιήγηση στη βυζαντινή και μεταβυζαντινή Αίγινα". Η παρουσίαση τότε είχε προκαλέσει θετικά σχόλια για την καταγραφή ενός θέματος, που θα έπρεπε να απασχολεί έντονα την Αίγινα. Σήμερα, παρουσίασε το νέο της βιβλίο με τίτλο: "Η Αίγινα και τα Ακιδογραφήματά της", όπου περιέχεται πολύτιμο υλικό το οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει και να διασώσει με την καταγραφή του.

Η παρουσίαση αυτής της έρευνας είχε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ήταν μια διαδρομή ανάμεσα στα χνάρια των "ακιδογραφημάτων", πίσω από τα οποία κρύβονται συχνά συγκλονιστικές ιστορίες. Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας" από τον κ. Γιώργο Μπήτρο, ενώ κείμενα - αποσπάσματα του βιβλίου ανέγνωσε η κυρία Μαίρη Σταυρίδου.

Η εκδήλωση στάθηκε αφορμή να παρουσιαστεί με τον πλέον εύγλωττο τρόπο, η καταστροφή που συντελείται στα μοναδικά μνημεία της Παλιαχώρας, εξαιτίας της αδυναμίας ή της αδιαφορίας των κρατικών φορέων για την αποκατάστασή τους. Ο κύριος Γιώργος Μπήτρος πρότεινε την σύσταση μίας μεγάλης επιτροπής από εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων, που θα ασχοληθεί συστηματικά με την προστασία των μνημείων της Παλιαχώρας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png