"Το Ημερολόγιο του Άνχελ". Η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ξένης Πετρίτου - Τριανταφύλλου στον Πύργο Ράλλη.


Η υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά και ο μοναδικός χώρος του Πύργου Ράλλη, δημιούργησαν μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ξένης Πετρίτου - Τριανταφύλλου, με τίτλο: "Το Ημερολόγιο του Άνχελ", από τον εκδοτικό οίκο "Πηγή". Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο κύριος Γεώργιος Μπήτρος, εκπαιδευτικός, η κυρία Κατερίνα Κωστίου, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, και η κυρία Σοφία-Μαρία Πυρουνάκη, καθηγήτρια γαλλικών.

Ελλάδα, Αίγινα, 2018
Η Δάφνη και ο Μιγέλ τρέχουν τρομοκρατημένοι. Πέτρες κατρακυλούν στο κατόπι τους. Η σκόνη τους πνίγει. Προσπαθούν απεγνωσμένα, στα τυφλά, να βρουν διέξοδο από τον λαβύρινθο της υπόγειας στοάς. Ο πανικός τους έχει κυριεύσει. Ποιος είναι; Πώς ανακάλυψε τι ψάχνουν; Εγκλωβίζονται. Τους πλησιάζει. Η κάννη του όπλου του στρέφεται πάνω τους…

Καταλονία, 1450
 Στο βασιλικό αβαείο της Σάντα Μαρία ντε Πομπλέτ, δύο μοναχοί βρίσκονται δολοφονημένοι με φρικτό τρόπο. Ο ένας από αυτούς είναι ο καλύτερος καλλιγράφος της Ισπανίας. Είχε διαταχτεί να φιλοτεχνήσει ένα ιδιαίτερο ιστορημένο χειρόγραφο, δώρο για τον Καοπένα, τον αυθέντη της Αίγινας, στην Ελλάδα.
Λίγους μήνες αργότερα, μια αποστολή με τρεις πολεμικές γαλέρες, με επικεφαλής τον διάδοχο του θρόνου του Στέμματος της Αραγωνίας και κατάφρακτους στρατιώτες, αποπλέει από τη Βαρκελώνη με προορισμό την Αίγινα.
Ο Άνχελ, νοτάριος και βασιλικός ακόλουθος της αποστολής, καταγράφει το χρονικό του ταξιδιού. Το ημερολόγιό του θα αλλάξει πολλά χέρια στο πέρασμα των αιώνων, και μέσα από δολοφονίες, ναυάγια, πειρατικές επιδρομές, προδοσίες και ανεκπλήρωτους έρωτες, θα καταλήξει στο σήμερα, στα χέρια της Δάφνης, που με τον φίλο της τον Μιγέλ θα εμπλακούν σε μία ανελέητη καταδίωξη, στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν το πολύτιμο μυστικό που είναι αριστοτεχνικά κρυμμένο πίσω από μεσαιωνικά σύμβολα και δυσερμήνευτους αριθμούς.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png