"Παχεία Ράχη, ο οικισμός, η ιστορία, οι άνθρωποι, οι Άγιοι". Η παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Μπήτρου στο Λαογραφικό.


Στην κατάμεστη αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Μπήτρου: "Παχεία Ράχη, ο οικισμός, η ιστορία, οι άνθρωποι, οι Άγιοι". Η παρουσίαση του βιβλίου είχε μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί μέσα από την έρευνα του συγγραφέα αναδείχθηκε με τρόπο κατανοητό και ουσιαστικό, ένα πολύτιμο κομμάτι της ιστορίας και της λαογραφίας της Αίγινας, σε ένα αποκομμένο, ορεινό τμήμα του νησιού, που είναι για πολλούς όχι ιδιαίτερα γνωστό.

Είναι βέβαιο ότι το βιβλίο του Γιώργου Μπήτρου, αλλά και τα στοιχεία που προέκυψαν από την παρουσίασή του, θα αποτελέσουν το έναυσμα για συστηματική έρευνα και παρουσίαση τόσο της Παχειάς Ράχης, όσο και της ευρύτερης περιοχής, της λεγόμενης ορεινής Αίγινας που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Το βιβλίο παρουσίασαν ο κ. Γιώργος Καλόφωνος, Ιστορικός - Βυζαντινολόγος, κ. Μιχάλης Παρασκευόπουλος δρ. Θεολογίας, καθηγητής Β/θμιας Εκπαίδευσης, κ. Βασίλειος Γρηγοριάδης, Αρχιτέκτων. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο κ. Σταύρος Γεννίτσαρης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το video που παρουσιάστηκε στο τέλος της εκδήλωσης, στο οποίο μίλησαν για την ζωή τους στην Παχειά Ράχη τρεις από τους τελευταίους γηγενείς κατοίκους της περιοχής, οι κυρίες: Κωνσταντίνα Μαλτέζου, Καίτη Μαργαρώνη και Γιαννούλα Τζίτζη.

Παρεμβάσεις με σύντομη ομιλία έκαναν ο εφημέριος του ναού του Αγίου Διονυσίου Παχείας Ράρχης π. Φιλόθεος Πετράκος, η πρόεδρος του τοπικού συλλόγου κυρία Βίλμα Σινάνογλου Εκπαιδευτικός- Καθηγήτρια Οικονομικών. Χαιρετισμό απεύθυνε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρη Μούρτζης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png