"Βουτώντας" στο "Νέο και απέραντο λιβάδι με τους μαργαρίτες" του Μιχάλη Μουτσάτσου!


Μια εργασία που ξεκίνησε το 2001 και συνεχίστηκε μέχρι πρόσφατα, είναι το "Νέο και απέραντο λιβάδι με τους μαργαρίτες" του Μιχάλη Μουτσάτσου, ένα βιβλίο 232 σελίδων με λεκτικά ατοπήματα, "μαργαριτάρια", από τους πολιτικούς, τον Τύπο και την τηλεόραση. Ένα βιβλίο πρωτότυπο και ιδιαίτερο.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε χθες το βράδυ στον πύργο Ράλλη, από τον Γιώργο Μπήτρο, καθηγητή και συγγραφέα, τον Γιώργο Καλόφωνο, ιστορικό και την Ξένη Πετρίτου - Τριανταφύλλου, ζωγράφο και συγγραφέα. Την παρουσίαση της βραδιάς και τον συντονισμό έκανε η Μαριλένα Γιαννούλη.

Η βραδιά είχε την ποιότητα της σκέψης και του λόγου του Μιχάλη Μουτσάτσου. Το περιεχόμενο του βιβλίου του, εκφράζει σε μεγάλο βαθμό, το ενδιαφέρον του για την ελληνική γλώσσα και την δημοσιογραφία και μας υπενθυμίζει, με αρκετό χιούμορ είναι η αλήθεια, όλες εκείνες τις φορές που κοκκινίσαμε συνειδητοποιώντας ένα γλωσσικό μας ατόπημα.

Μας υπενθυμίζει, επίσης, τις αντιστάσεις που πρέπει να προβάλουμε κάθε φορά που ακούμε, βλέπουμε ή διαβάζουμε, σε μία εποχή που η γλώσσα δεν είναι μόνο η επικοινωνία μας, αλλά και ταυτότητα μας.

Ο Μιχάλης Μουτσάτσος εξακολουθεί να δημοσιογραφεί ακόμη και σαν συγγραφέας, αφήνοντάς μας σαν παρακαταθήκη τις δικές του αντιστάσεις, απέναντι στους πολιτικούς και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png