Εκδήλωση για τον Νίκο Καζαντζάκη από την Διεθνή Εταιρία Φίλων και την "Αιγιναία".


Στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ εκδήλωση για τον Νίκο Καζαντζάκη, που διοργάνωσε η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και το περιοδικό "Η Αιγιναία". Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία της κ. Αθηνάς Βουγιούκα, Δρ Νεοελληνικής Λογοτεχνίας - ειδικής, μελετήτριας του Ν. Καζαντζάκη, με θέμα: "Ο Νίκος Καζαντζάκης και η Αίγινα".

Ακολούθησε η παρουσίαση των βιβλίων "Καζαντζάκης-Ζορμπάς. Μια αληθινή φιλία", των εκδόσεων Καστανιώτη από τον Γιώργο Στασινάκη, συγγραφέα του βιβλίου και Προέδρου της ΔΕΦΝΚ.
και του βιβλίο "Ο Νίκος Καζαντζάκη και η πολιτική", συλλογικός τόμος των εκδόσεων Καστανιώτη, από τον Γιώργο Μπόγρη, διευθυντή της Αιγιναίας και υπεύθυνου της ΔΕΦΝΚ για την Αίγινα, ο οποίος και συντόνισε την εκδήλωση.  Την εκδήλωση παρακολούθησε η δημοτική σύμβουλος κ. Μαίρη Κουκούλη.

Οι "Πολιτιστικές Διαδρομές Καζαντζάκη – Ζορμπά" είναι ένα δίκτυο από τόπους που έχουν σχέση με τους δύο φίλους. Η ΔΕΦΝΚ με διαλέξεις, δημοσιεύσεις, ταξίδια, εκθέσεις αποσκοπεί να αναδείξει αυτά «τα περάσματα» όπου συνδέθηκαν οι δύο ξεχωριστές προσωπικότητες και γεννήθηκε η φιλία τους. Οι τόποι αυτοί είναι:
  • To Καταφύγι (Κοζάνη): Τόπος γέννησης του Γιώργη Ζορμπά.
  • To Άγιον Όρος: Γνωριμία του Νίκου Καζαντζάκη με τον Γιώργη Ζορμπά.
  • To Παλαιοχώρι (Χαλκιδική): Εκμετάλλευση επιχείρησης ξυλείας.
  • Η Στούπα: Κοινή εκμετάλλευση λιγνιτωρυχείου.
  • To Ηράκλειο: Τόπος γέννησης του Νίκου Καζαντζάκη και γάμος της κόρης του Γιώργη Ζορμπά Αναστασίας, με τον αδελφό της Γαλάτειας Ραδάμανθυ Αλεξίου. Υπενθυμίζουμε ότι εγγονός τους είναι ο Παύλος Σιδηρόπουλος «ο πρίγκιπας του ελληνικού ροκ». -Το Ακρωτήρι – Χανιά: Γυρίσματα της ταινίας Ζορμπάς ο Έλληνας.
  • Tα Σκόπια: Εγκατάσταση του Γιώργη Ζορμπά με την κόρη του Κατίνα, γάμος της τελευταίας με τον Ζόραν Γιάντα και τάφος τους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png