"Για μια χούφτα αλεύρι". Η παρουσίαση του βιβλίου του Σωτηρίου Μάιπα στο κτήμα Κολλάτου.


Στο κτήμα Κολλάτου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σωτηρίου Μάιπα "Για μια χούφτα αλεύρι", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε ο συγγραφέας και ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Γιώργος Μπήτρος.

"Ο Γιόζεφ, ο νεαρός Γερμανός, ακολουθεί τον πατέρα του στην Αίγινα. Ο σκληροτράχηλος διοικητής που θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τον Χίτλερ λεηλατεί τα πάντα και αφήνει τους Έλληνες να πεινούν και να αργοπεθαίνουν. Δεν έχει υπολογίσει όμως την αντίσταση! Μπορεί μια χούφτα αλεύρι να κατατροπώσει το ναζιστικό ιδεώδες; Μπορεί ένα χωριό από σκελετωμένα κορμιά να κερδίσει τους χιτλερικούς και τους προδότες;

Ένα ταξίδι στον χρόνο, στη θυελλώδη εποχή του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου, με φόντο την Αίγινα, το Βερολίνο και τη Ρώμη, αλλά και τις άγριες θάλασσες όπου βρέθηκαν Έλληνες ναυτικοί, με τελικό προορισμό την ήττα των χιτλερικών και τον διωγμό τους από το ελληνικό νησί.

Δεν έφυγαν όμως έτσι απλά… Κάτι άφησαν πίσω τους.

Κάθε κοινό μέλλον, μία αδιάκοπη μάχη ενάντια στον ναζισμό και σε κάθε μασκαρεμένη όψη του. Ας εδραιώσουμε και το δικό μας κοινό μέλλον πάνω στις αξίες που προσπαθεί εναγωνίως να σβήσει ο ναζισμός. Τότε, μπορούμε να πούμε ότι ξεκινήσαμε να κερδίζουμε".


Ο Σωτήριος Γ. Μάιπας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987 και μεγάλωσε στην Αίγινα. Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η συνέχεια των σπουδών του περιλαμβάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Απασχολείται ως επιστημονικός συνεργάτης και διδάσκων στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιβαλλοντικής υγείας της Ιατρικής Σχολής της Αθήνας.