"Μικροί διάλογοι". Το νέο βιβλίο του Σπύρου Ραδίστα.


Ο Σπύρος Ραδίτσας καταφέρνει να κερδίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη, όχι μόνο με την ευαισθησία που προσεγγίζει τα θέματά του, αλλά και με τον τρόπο που μορφοποιεί την ανάγκη του να αναζητήσει, να εξερευνήσει, να ανακαλύψει και τελικά να προσφέρει μία νέα "οπτική" στον καλλιτεχνικό λόγο μέσα από αυτή τη διαδικασία. Μια τέτοια προσπάθεια ήταν η ποιητική του συλλογή "Στις Μπόρες με στυλ".

Με το νέο του βιβλίο "Μικροί διάλογοι" αξιοποιεί την δυνατότητά του να ανασύρει και να φανερώσει τη δημιουργικότητα που περιέχουν οι συζητήσεις ανάμεσα σε φίλους και γνωστούς. "Αγριεύουμε όταν χανόμαστε στα μονοπάτια της απομόνωσης. Μακριά από τις διαπροσωπικές σχέσεις ξεχνούμε τον λόγο ως ίδιον του ανθρώπου", σημειώνει ο στην αρχή του βιβλίου του ο Σπύρος Ραδίτσας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρη Τζο Πάτση.


Ο Σπύρος Π. Ραδίτσας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1948, όπου και μεγάλωσε. Είναι πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού. Στο επάγγελμά του ετιμήθη δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τη διάσωση ναυαγών, ενώ έτυχε άλλων διακρίσεων από τις ελληνικές και ξένες αρχές. Εργάστηκε για πόλλά χρόνια ως αρχιπλοίαρχος. Είναι βραβευμένο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Λέσχης Αρχιποιάρχων. Οι σκέψεις και τα ποιήματά του, έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς από διάφορα περιοδικά και ανεξάρτητες εφημερίδες. ("Το Μέλλον Κεφαλληνίας και Ιθάκης", "Πλοιαρχική-ηχώ", "Εφοπλιστής", "Αιγιναία", "Λογοτεχνική - δημιουργία", "Νέος εξάντας"). Από το 2004 γράφει στην εφημερίδα η "Μάχη της Αίγινας". Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, έχει διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Βραβεύτηκε από την Ε.Ε.Λ. με το πρώτο βραβείο ποίησης και το χρυσό μετάλλιο πνευματικής αξίας Α' τάξεως.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png