Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Μιχάλη Μουτσάτσου με τίτλο: "Το ημερολόγιο του Αιακίδη".

 
Μετά το "Νέο και απέραντο λιβάδι με τους μαργαρίτες", κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Μιχάλη Μουτσάτσου με τίτλο: "Το ημερολόγιο του Αιακίδη". Πρόκειται για μία καταγραφή - επί μία εξαετία- τοπικών, εθνικών και διεθνών γεγονότων, που είχαν δημοσιευθεί στο περιοδικό "Το Φιστίκι", πλαισιωμένων από εύθυμα και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα του συγγραφέα. Διατίθεται στο βιβλιοπωλείο "Λυχνάρι".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Να τι γράφει ο Μιχάλης Μουτσάτσος στο οπισθόφυλλο του νέου του βιβλίου: "Έχει νόημα η αναφορά σε γεγονότα που συνέβησαν (πάνω-κάτω) πριν δεκαπέντε - είκοσι χρόνια και η επαναφορά τους σήμερα; Πιστεύω πως ναι! Πιστεύω ότι το παρελθόν πρέπει να είναι πάντα στο μυαλό μας και να λειτουργεί ως παράδειγμα, προς μίμηση ή αποφυγή, αναλόγως. Αρκεί να μην υπάρχει δογματισμός, είτε παρελθοντολατρία, είτε ισοπεδωτισμός.
 
Αρκεί να δει κανείς τον τρόπο που προβάλλονται τα "νέα" στα ΜΜΕ, για να καταλάβει πως η λατρεία του (επιλεγμένου) "σήμερα" επιδιώκει μανιωδώς να καταργήσει τη μνήμη και την κριτική σκέψη, μέσω της αποσιώπησης και της μονομερούς παρουσίασης. Για τους λόγους αυτούς, η αναφορά σε γεγονότα του παρελθόντος είναι χρήσιμη και για μια πιο σφαιρική άποψη για ένα θέμα, όσο και για κρίσεις που θα στηρίζονται σε γεγονότα και όχι μόνο σε αποφάσεις της στιγμής. Αυτός δεν είναι - εξάλλου - και ο ρόλος της Ιστορίας;


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png