"Αιγινήτες": Μια έκδοση για τα πρόσωπα της Αίγινας.


aiginites.jpg
Δελτίο Τύπου.
Μια καινούργια περιοδική έκδοση  κυκλοφορεί από σήμερα και  αναφέρεται στους επώνυμους και ανώνυμους Αιγινήτες  που έζησαν πριν από εμάς.

Είναι  όλοι εκείνοι  που στερέωσαν με το δικό  τους λιθαράκι την ξερολιθιά της σημερινής Αίγινας όπου πάνω της φύτρωσε φλισκούνι και αρμπαρόριζα. 

Απλοί άνθρωποι, ανώνυμοι πολλές φορές μα  με  μεγάλο ίσκιο. Στον ίσκιο  τους σήμερα εμείς ξαποσταίνουμε, στα αγκωνάρια της προσωπικής  τους δουλειάς ακουμπάμε και ατενίζουμε με ασφάλεια  το μέλλον.

 Με  αυτές  τις  σκέψεις  προχωρούμε  σήμερα στην έκδοση και κυκλοφορία ενός εντύπου που φιλοδοξεί να αναδείξει εκείνες  τις  μορφές  που διαμόρφωσαν την  ταυτότητα  του νησιού και επηρέασαν με τη ζωή, το ήθος και την εργασία τους την κοινωνία και τις εξελίξεις  του τόπου. Αναπόσπαστο μέρος  της ανθρωπογεωγραφίας του νησιού μας.

Κάποιοι από αυτούς είναι γνωστοί και επώνυμοι για τους οποίους συχνά έχουμε  κάνει αναφορές σε έντυπα και ηλεκτρονικές σελίδες. Κάποιοι άλλοι είναι λιγότεροι γνωστοί, αλλά εξίσου σημαντικοί και αξιόλογοι.

Αυτές  τις μορφές  επιθυμούμε να παρουσιάσουμε σε ένα  κοινό που ενδιαφέρεται ειλικρινά  για  την Αίγινα και τον πολιτισμό  της.

Δικαιωματικά το πρώτο τεύχος ασχολείται με τη μορφή της κορυφαίας ιστορικού Γωγώς Κουλικούρδη  που  είχε  ως στόχο ζωής την μελέτη και προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού της Αίγινας μέσα από εξαντλητικές έρευνες σε αρχεία και βιβλιοθήκες  της Ελλάδας.

Το έργο της έχει αξιολογηθεί από τους παλαιότερους ενώ τα γραπτά  της παραμένουν ακόμα μια ανοιχτή και ανεξάντλητη τράπεζα γνώσεων για τους νεότερους.

Το πρώτο τεύχος  φιλοξενεί κείμενα  των κ. Μαίρης Γαλάνη – Κρητικού και  του κ. Σώζοντα Βελιώτη.

Κύριο κορμό  του τεύχους αποτελούν οι δύο συνεντεύξεις  που οι μαθητές  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας είχαν πάρει από τη Γωγώ Κουλικούρδη. Πρόκειται για συνεντεύξεις – συζητήσεις που έχουν ήδη κυκλοφορήσει  σε έντυπη μορφή με τον τίτλο «Η  Γωγώ της Αίγινας»

(απόσπασμα από τον Πρόλογο  της έκδοσης)

Υπεύθυνος έκδοσης: Γιώργος Μπήτρος

Κεντρική διάθεση: Βιβλιοπωλείο «Λυχνάρι».Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png