Έκδοση του βιβλίου "Νησιά της Αττικής" - Όψεις της ιστορίας και του πολιτισμού» από το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής.

vivlio-diktio-nison2.JPG

Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής. Δελτίο Τύπου.
Έκδοση του βιβλίου «Νησιά της Αττικής - Όψεις της ιστορίας και του πολιτισμού» από το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής.
Το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής, με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την έκδοση του βιβλίου με τίτλο «Νησιά της Αττικής - Όψεις της ιστορίας και του πολιτισμού» το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εκδοτικά έργα για την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής και θέτει τις βάσεις για τα επόμενα μεγάλα έργα που θα πραγματοποιηθούν μέσω της υλοποίησης της εγκεκριμένης αναπτυξιακής στρατηγικής του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020. 

Το δίγλωσσο αυτό βιβλίο είναι ένα έργο πολιτισμού και έχει σκοπό την ανάδειξη των σχέσεων μεταξύ των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής, αλλά και την προβολή της ξεχωριστής ομορφιάς κάθε περιοχής, μέσω της παρουσίασης πολιτιστικών, ιστορικών και σύγχρονων γεγονότων.


Η έκδοση του βιβλίου αποτελεί το απαύγασμα των προσπαθειών της Διοίκησης και των μελών του Δικτύου, για την παγίωση του ως έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες στήριξης των Δήμων της Π.Ε. Νήσων Αττικής και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER.

Η επίσημη παρουσίαση του Τόμου θα γίνει το προσεχές φθινόπωρο στον Πειραιά, σε ειδική επετειακή εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 5 ετών από την ίδρυση του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Κυθήρων-Αντικυθήρων, κος Ευστράτιος Χαρχαλάκης, αναφέρει χαρακτηριστικά στο χαιρετισμό του στην εισαγωγή του βιβλίου:

“Η ίδρυση του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής, το 2016, αποτέλεσε μια δυναμική πρωτοβουλία και κίνηση για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, την περιοχή της Τροιζηνίας και των Μεθάνων και τα ακριτικά Κύθηρα - Αντικύθηρα.

Αποτελεί μια συνεκτική προσπάθεια, με όραμα και απτό επιχειρησιακό αποτέλεσμα. Η συνεργασία όλων των δήμων με τους φορείς που συμμετέχουν στο νησιωτικό δίκτυό μας στοχεύει στην  υλοποίηση  της  εγκεκριμένης αναπτυξιακής στρατηγικής του τοπικού προγράμματος CLLD/ LEADER 2014-2020, «Πολιτισμός και Περιβάλλον “ΕΝ ΠΛΩ”». Συμπληρώνοντας την πρώτη πενταετία ζωής του το δίκτυο έχει παγιωθεί ως αξιόπιστο και βιώσιμο αναπτυξιακό εργαλείο, συνιστώντας έναν από τους βασικότερους πυλώνες στήριξης των δήμων της Π.Ε. Νήσων  Αττικής, συνεισφέροντας αποφασιστικά  στην  αξιοποίηση  αρκετών εκατομμυρίων ευρώ για τις τοπικές κοινωνίες μέσα από τη χρηματοδότηση δημόσιων αλλά και ιδιωτικών έργων, σημαντικών τομέων της Αυτοδιοίκησης, καθώς και βασικών τομέων της τοπικής νησιωτικής οικονομίας.

Ο τόμος που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί το επιστέγασμα της πενταετούς προσπάθειας του δικτύου και της διοίκησής του για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και την προβολή της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ο αναγνώστης θα ταξιδέψει στον χρόνο, θα ανοίξει ένα «παράθυρο» στη γνώση και θα γνωρίσει τα σημαντικότερα γεγονότα που καθορίζουν τη νησιωτική περιοχή της Αττικής. Το δίγλωσσο αυτό βιβλίο είναι ένα έργο πολιτισμού και αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προβολή των σχέσεων μεταξύ των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής, αλλά και στην παρουσίαση της ιδιαίτερης ομορφιάς κάθε τόπου. Πολιτιστικά και ιστορικά δεδομένα, ξεχωριστές παραδόσεις, μοναδικά αρχαία ευρήματα, αλλά και σύγχρονα γεγονότα συνθέτουν ένα ξεχωριστό «παζλ», που αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές”.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png