"Μυστικός κρίκος". Η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λιλής Μαυροκεφάλου στο Λαογραφικό Μουσείο.

parousiasi-vivliou-00.jpg

Εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Λιλής Μαυροκεφάλου που έχει τίτλο "Μυστικός κρίκος", πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου της Αίγινας. Την εκδήλωση προλόγησε η συγγραφέας και παρουσίασε η δημοσιογράφος Ελένη Κυπραίου. Αποσπάσματα διάβασαν οι ηθοποιοί Όλια Λαζαρίδου και Χρήστος Καρνάκης, που έδωσαν πνοή στις λέξεις και ζωή στο κείμενο. 

Ο "Μυστικός κρίκος" είναι ένα μυθιστόρημα για το κουράγιο και την αγωνιστικότητα, τη φιλία και την αγάπη, ενάντια στην απόγνωση των καιρών.

"Η νεαρή δημοσιογράφος Ιφιγένεια, με την τραυματική παιδική ηλικία και τη δίψα της για αγάπη –που κρύβει επιμελώς κάτω από μια μάσκα κυνισμού και πρόκλησης– αναζητά την ψυχική λύτρωση και το ερέθισμα να πει ένα γενναιόψυχο «ναι» στη ζωή. Με αφορμή το ρεπορτάζ της για την αναγέννηση ενός ερημωμένου, ορεινού χωριού, θα συναντήσει μια ηλικιωμένη γυναίκα. Η μεταδοτική ζεστασιά κι οι αμοιβαίες εξομολογήσεις τους θα επιδράσουν λυτρωτικά στην Ιφιγένεια, που θα νιώσει πως απελευθερώνεται από το φορτίο της και βρίσκει πια την Ιθάκη της. Δεν υποψιάζεται καν όμως, πως κάποιος μυστικός κρίκος τη συνδέει με αυτή την άγνωστη αλλά και την τόσο οικεία φιγούρα της Άννας".

Την εκδήλωση παρακολούθησαν η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη και ένα μεγάλο κοινό, το οποίο έδωσε και πάλι ζωή, σε αυτές τις τόσο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις της αυλής του Λαογραφικού και τίμησε με την παρουσία του την συγγραφέα και τους συντελεστές της εκδήλωσης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png