"Ο Καποδίστριας για νέους κάθε ηλικίας", με βιβλία της Προνόης Θεολογίδου και της Μαρίας Ανδρικοπούλου, στις "Αυγουστιάτικες Τετάρτες" στο Εϋνάρδειο.

20210825_222659.jpg

Μία ακόμη καλοκαιρινή βραδιά, στον κήπο του Εϋνάρδειου, απόλαυσαν οι φίλοι του βιβλίου. Η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας, συνεχίζοντας τον κύκλο των εκδηλώσεων: "Κάθε Τετάρτη στο Εϋνάρδειο με ένα βιβλίο", διοργάνωσε ένα αφιέρωμα με τίτλο "Ο Καποδίστριας για νέους κάθε ηλικίας", όπου παρουσιάστηκαν τα βιβλία της Προνόης Θεολογίδου, "Ο Ξάστερος που έγινε Αστέριος" και της Μαρίας Ανδρικοπούλου, "Ο Ιωάννης και τα Γεώμηλα της Αίγινας". Τα δύο βιβλία αφορούν στην παρουσία του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα και απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους.

Τη βραδιά προλόγισε ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου Γιώργος Καλόφωνος. Στο αφιέρωμα με τίτλο "Ο Καποδίστριας για νέους κάθε ηλικίας", μίλησαν η ιστορικός Έλλη Δρούλια, διευθύντρια της Βιβλιοθήκης της Βουλής, και ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Γιώργος Μπήτρος, διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αίγινας, ενώ αποσπάσματα από τα βιβλία διάβασε η Όλια Λαζαρίδου.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη, οι δημοτικοί σύμβουλοί κ. Φίλιππος Τζίτζης, Παντελής Μεθενίτης, ο κ. Παναγιώτης, Ηλίας, Καίτη Σαλπέα και Αντώνης Ντελής, ο πρώην δήμαρχος κ. Σάκης Σακκιώτης, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 12ου Φεστιβάλ Φιστικιού κ. Μαριλένα Γιαννούλη, ο κ. Γιώργος Τσατήρης, μέλος του Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας, η διευθύντρια των ΓΑΚ κ. Αμαλία Παππά, ο πρώην υπουργός κ. Κώστας Γαβρόγλου, μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου και ένα μεγάλο κοινό, που έδωσε και πάλι ζωή με την παρουσία του, στις "Αυγουστιάτικες Τετάρτες" στον κήπο του Εϋναρδείου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png