Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της Αιγιναίας.


Δελτίο Τύπου
Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της Αιγιναίας, με αφιέρωμα στις αγροτικές δραστηριότητες του νησιού, παλιότερα αλλά και τώρα. Υπάρχουν άρθρα για τα διαφορετικά είδη εδαφών και το τι ευδοκιμεί σ' αυτά, πληροφορίες από παραγωγούς για τη σύγχρονη παραγωγή κηπευτικών, ιστορικές πληροφορίες για την εισαγωγή της πατάτας στο νησί, για τα αλώνια και την καλλιέργεια του αμπελιού που συνέλεξαν μαθητές και μαθήτριες στο πλαίσιο εργασίας τους, στοιχεία για την ελαιοκαλλιέργεια και τη συλλογή του ρετσινιού, μαρτυρίες από μελισσοκόμους και φυτωριούχους.

Πέρα από το αφιέρωμα στην αγροτική ζωή, πολλά μπορεί να διαβάσει κανείς και για την  πνευματική παραγωγή της Αίγινας: για  τη μεγάλη ηθοποιό του γερμανικού θεάτρου Joana-Maria Gorvin που τόσο αγάπησε  την Αίγινα, για τον ποιητή Βασίλη Κουμπενά, τον ζωγράφο Γιάννη Μόραλη που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, για τον τραγουδοποιό Μ. Γενίτσαρη και πολλά άλλα. Ενδιαφέρον πολύ και ένα σύντομο αφιέρωμα στην Πρωτοχριστιανική Αίγινα και ειδικότερα στο γλυπτό του Ορφέα που στεγάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png