Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της Αιγιναίας, με ένα αφιέρωμα στους καλλιτέχνες, που εκφράζονται μέσα από την κεραμική.


Δελτίο Τύπου.

Κυκλοφόρησε μόλις το νέο τεύχος της Αιγιναίας, με ένα αφιέρωμα στους καλλιτέχνες -γυναίκες κυρίως- που εκφράζονται μέσα από την κεραμική.

Έντεκα καλλιτέχνες δέχτηκαν να ξεδιπλώσουν τις σκέψεις τους με αφορμή την ενασχόλησή τους με τον πηλό, την επιλογή της Αίγινας ως τόπου διαμονής και δημιουργίας, τα προβλήματα που παρουσιάζει η εκπαίδευση στην κεραμική στην Ελλάδα, την επιστροφή μεγάλης μερίδας κόσμου στην ενασχόληση με το χειροποίητο. Η εντύπωση που αποκομίζει ο αναγνώστης είναι μιας πολύβουης κυψέλης. Φαίνεται πως όχι μόνο στην Αίγινα, η κεραμική έχει αγγίξει μία χορδή στην ψυχή πολλών ανθρώπων που αναζητούν μία γείωση μέσα από την τέχνη.

Το τεύχος περιλαμβάνει επίσης ένα σύντομο αφιέρωμα στο έργο της ζωγράφου Ειρήνης Βουρλούμη που έζησε στην Αίγινα και την αγάπησε από τα παιδικά της χρόνια.

Δεν θα μπορούσε να λείπει μία αναφορά στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και στα ίχνη που άφησε αυτή στο νησί.

Η κινητοποίηση πολλών πολιτών σχετικά με την χερσόνησο των Οχυρών της Πέρδικας και ο ανοιχτός διάλογος με τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτυπώνεται σε ένα κείμενο για τα χρονίζοντα προβλήματα που συνδέονται με την απουσία χωροταξικού σχεδιασμού στο νησί.

Τέλος, όσοι φίλοι της Αιγιναίας παρακολούθησαν την συναυλία που οργανώθηκε στις 25 Ιουνίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής “Φοίβος Ανωγειανάκης” θα βρουν ένα εκτενές άρθρο της Ευαγγελίας Χαλδαιάκη για την παραδοσιακή μουσική της Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png