Με τη Ρέα Γαλανάκη και το βιβλίο της "Εμμανουήλ και Αικατερίνη: Τα παραμύθια που δεν είναι παραμύθια", ξεκίνησε ο νέος κύκλος εκδηλώσεων για το βιβλίο και την Αίγινα στο Εϋνάρδειο.

DSC_0018-eynardeio-00.JPG

Με τη συμμετοχή ενός πολύ μεγάλου κοινού, ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης, στον κήπο του Εϋνάρδειου ο κύκλος των πέντε αυγουστιάτικων εκδηλώσεων για το βιβλίο και την Αίγινα, που διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη της Αίγινας. Την εκδήλωση παρουσίασε ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Καλόφωνος και χαιρέτησε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς. 


Ο κήπος κατάμεστος από φίλους του βιβλίου, που ανταποκρίθηκαν και σε αυτή την πρόσκληση, δίνοντας και πάλι ώθηση με την παρουσία τους, στην ανάγκη της επαναλειτουργίας του Εϋνάρδειου και της ένταξής του στους χώρους του νησιού που παράγουν πολιτισμό.

Στο τραπέζι της παρουσίασης η Ρέα Γαλανάκη, συνομίλησε με τον Νίκο Μπακουνάκη, "για το πως κάνεις μυθιστορηματικούς ήρωες τους γονείς σου, για την οικογενειακή ιστορία σε σχέση με την μεγάλη ιστορία, για την αυτοβιογραφία, και, γενικότερα, για τον λογοτεχνικό της κόσμο και τους χαρακτήρες του".

Η Ρέα Γαλανάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στην Αθήνα. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιήματα και δοκίμια. Ανήκει στα ιδρυτικά μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων. Για την προσφορά της στα γράμματα και στις τέχνες τιμήθηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Ευποιίας (Οκτώβριος 2022). Έχει τιμηθεί δύο φορές με Κρατικό Βραβείο (1999, Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος και 2005, Κρατικό Βραβείο Διηγήματος). Eπίσης, έχει τιμηθεί με το Βραβείο Πεζογραφίας Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών (2003), με το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Hρακλείου Kρήτης (1987) και με το Βραβείο Αναγνωστών του Eθνικού Kέντρου Bιβλίου (2006). To μυθιστόρημά της Η Άκρα Ταπείνωση απέσπασε το βραβείο Balkanika Literary Award, τη διεθνή διάκριση των Βαλκανικών χωρών (2019). Το ίδιο βιβλίο, στη γαλλική του έκδοση, ήταν υποψήφιο για το Prix Méditerranée Étranger (2017). Το μυθιστόρημά της Ο βίος του Ισμαήλ Φερίκ πασά είναι το πρώτο ελληνικό μυθιστόρημα που εντάχθηκε από την Ουνέσκο στην «UNESCO Collection of Representative Works» (1994), ενώ το Ελένη ή ο Κανένας διεκδίκησε το Ευρωπαϊκό Βραβείο «Αριστείον» μπαίνοντας στην τελική τριάδα των υποψήφιων έργων (1999). Έργα της έχουν μεταφραστεί σε δεκαεπτά γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, ολλανδικά, τσεχικά, βουλγαρικά, σουηδικά, λιθουανικά, τουρκικά, αραβικά, κινεζικά, εβραϊκά, αλβανικά, καταλανικά και ουκρανικά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png