Την "Αιγιναία" και το αφιέρωμα "Η ενάλια ανασκαφή στο αρχαίο λιμάνι της Αίγινας", φιλοξένησε ο κήπος του  Εϋνάρδειου.

DSC_0012-aiginaia-eynardeio.JPG

Την περιοδική πολιτιστική έκδοση "Η Αιγιναία" και το ενδιαφέρον αφιέρωμά της στην "Ενάλια ανασκαφή στο αρχαίο λιμάνι της Αίγινας", φιλοξένησε η Καποδιστριακή Δημόσιας Βιβλιοθήκη Αίγινας, στην τρίτη εκδήλωση του κύκλου "Κάθε Τετάρτη στο Εϋνάρδειο με ένα βιβλίο", που πραγματοποιήθηκε χθες. 


Ο κήπος του Εϋνάρδειου ήταν ασφυκτικά γεμάτος, από ένα μεγάλο κοινό που έδειξε το ενδιαφέρον του γι' αυτό το τόσο σημαντικό θέμα. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της βιβλιοθήκης κ. Γιώργος Καλόφωνος. Μίλησαν ο διευθυντής της "Αιγιναίας", Γιώργος Μπόγρης, η Ελένη Σταμπόγλη, μέλος της συντακτικής της επιτροπής, και, από πλευράς του ερευνητικού προγράμματος Aigina Harbour City Project, της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, της Γαλλικής (Αρχαιολογικής) Σχολής Αθηνών και του Πανεπιστημίου Aix-Marseille, η αρχαιολόγος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Δέσποινα Κουτσούμπα, μέλος του προγράμματος και μία από τους συγγραφείς του αφιερώματος.

«Η Αιγιναία» είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε στην Αίγινα το 2000 με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσα από την έκδοση ενός περιοδικού που θα επισήμαινε τους κινδύνους που αντιμετώπιζε το νησί από την αλόγιστη ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών του 20ού αιώνα. Τον τίτλο του περιοδικού τον «δανείστηκε» από το πρώτο περιοδικό της ελεύθερης Ελλάδας, την «φιλολογική, επιστημονική και τεχνολογική εφημερίδα» «Η Αιγιναία» που κυκλοφόρησε για μικρό διάστημα στην καποδιστριακή περίοδο του νησιού. Στην παρούσα μορφή της εκδίδεται αδιαλείπτως τα τελευταία 20 χρόνια και παρουσιάζει στο ντόπιο κοινό αλλά και στους επισκέπτες του νησιού μας, θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την αρχιτεκτονική, την ιστορία, τη λαογραφία και γενικά τον πολιτισμό της Αίγινας και του Αργοσαρωνικού. Η έκδοση του περιοδικού αποτελεί τη βασική δραστηριότητα της «Αιγιναίας». Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια, διοργανώνει παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές εκδηλώσεις, διαλέξεις. 

Το Aigina Harbour City Project, ερευνητικό πρόγραμμα με αντικείμενο τον αρχαίο λιμένα της Αίγινας, διεξάγεται από το 2019. Αποτελεί επιστημονική συνεργασία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, της Γαλλικής (Αρχαιολογικής) Σχολής Αθηνών και του Πανεπιστημίου Aix-Marseille, με συνεργαζόμενους φορείς το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο του Mainz (Γερμανία), το Πανεπιστήμιο Πελοπονήσσου και το Ανώτατο Ινστιτούτο Αρχαιολογικής Συντήρησης και Αναστήλωσης του Υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png