«Πώς να Ανθίσουμε Μέσα από τις Δυσκολίες». Ομιλία - εργαστήριο, με ομιλήτρια κ. Διονυσία Γιαννοπούλου.

20240526_203558.jpg

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, ομιλία - εργαστήριο με τίτλο «Πώς να Ανθίσουμε Μέσα από τις Δυσκολίες», με ομιλήτρια κ. Διονυσία Γιαννοπούλου Α.Ν. Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π. “Προνόη”, Ψυχοθεραπεύτρια και Οικογενειακή Σύμβουλο.

Αποσπάσματα από το βιβλίο της "Ανθίζοντας" διάβασε η κ. Μαίρη Κουκούλη δημοτική σύμβουλος και η κ. Ευαγγελία Ρεκλείτη, γυμνάστρια.

Από το σημείωμα της εκδήλωσης: "Όταν τον Μάιο του 2018 η ψυχοθεραπεύτρια Διονυσία Γιαννοπούλου διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, ένιωσε τον κόσμο γύρω της να καταρρέει. Ένας άνθρωπος που είχε μάθει να βρίσκεται από τη μεριά της παροχής βοήθειας, ξαφνικά υποχρεώθηκε να αλλάξει ρόλο, και να είναι εκείνη που θα ζητούσε βοήθεια.

Περνώντας από τα τέσσερα στάδια που ακολούθησαν τη διάγνωση (άρνηση, θυμό, θλίψη, αποδοχή), η Διονυσία μεταμορφώθηκε. Οι στιγμές που μέχρι πρότινος της φαίνονταν συνηθισμένες και δεδομένες έξαφνα της αποκάλυψαν το μεγαλείο τους, άνθρωποι την παρουσία των οποίων μέχρι πρότινος αγνοούσε εμφανίστηκαν στη ζωή της γεμάτοι γενναιοδωρία, το δε σώμα της στα μάτια της ξαναγεννήθηκε, πιο όμορφο και μαγικό.

Το ταξίδι της προς την ίαση και την αναγέννηση άφησε ίχνη ανεξίτηλα μέσα της: Κάθε εμπειρία και μια ευκαιρία επαναξιολόγησης, κάθε δοκιμασία κι ένα μάθημα. Τα μαθήματα αυτά καταθέτει στο Ανθίζοντας, ως άνθρωπος που δοκιμάστηκε και επέζησε για να πει την ιστορία της − μια ιστορία ελπίδας και γιορτής της ζωής, που έχει να διδάξει τον καθένα μας πολλά".

Η Διονυσία Γιαννοπούλου είναι κοινωνική λειτουργός, ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή σύμβουλος και σύμβουλος ζευγαριών και γάμου. Συντονίζει σεμινάρια γονέων και ζευγαριών εδώ και 30 χρόνια. Από το 2002 είναι αναπληρώτρια επιστημονικά υπεύθυνη στο κέντρο πρόληψης «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς. Έχει επίσης εργασθεί πέντε χρόνια στο κέντρο απεξάρτησης «Θησέας». Έχει εκπαιδευτεί από τον Ματθαίο Γιωσαφάτ στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας, καθώς και στη θεραπεία «εσωτερικού παιδιού» στο Οsho Center στο Ηumanivercity στην Ολλανδία, στη θεραπεία τραύματος με την Jane Simington, στη θεραπεία ζεύγους με τη Sue Jenkins κ.α.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png