"Αίγινα. Τα πρόσωπα, οι τόποι, οι μνήμες". Η Μαίρη Γαλάνη - Κρητικού μιλά για το νέο της βιβλίο.


"Επειδή με πίεζαν οι αναμνήσεις που είχα από την Αίγινα πάρα πολλά χρόνια και επειδή μου γύρισαν στο νου όλοι οι καταπληκτικοί άνθρωποι που γνώρισα ήθελα να γράψω κάτι για αυτούς. Κι όχι γιατί τους γνώρισα εγώ, αλλά γιατί αυτοί οι άνθρωποι είχαν ένα διεθνές βεληνεκές, έκαναν την Αίγινα γνωστή σε όλο τον κόσμο". Η κυρία Μαίρη Γαλάνη - Κρητικού μιλάει για το καινούργιο της βιβλίο. Έχει τίτλο "Αίγινα. Τα πρόσωπα, οι τόποι, οι μνήμες" και κυκλοφόρησε στα μέσα του καλοκαιριού. Το βιβλίο της δεν παρουσιάστηκε ποτέ, ίσως αυτό να μην γίνει ποτέ, λέει η ίδια. Όμως από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του είχε πολύ μεγάλη απήχηση. Διαβάστηκε και συζητήθηκε πριν καν πάρει τη θέση του στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.


"Θα μπορούσα να μιλήσω πολύ ώρα για το βιβλίο αυτό και για όλους τους ήρωες του. Χαίρομαι γιατί είχε πάρα πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Ο φίλος μου ζωγράφος Ανδρέας Γεωργιάδης που ανήκει στη Μικρή Άρκτο, θέλησε να μην πάει σε πολλές μεριές και έτσι πωλείται μόνο στο Λυχνάρι. Τώρα επίσης στην Αθήνα κυκλοφορεί σε πολλά βιβλιοπωλεία όπως στην Εστία, στο Ιανό και σε άλλα. Δεν το έχω παρουσιάσει ακόμη γιατί δεν είχα τον καιρό, υπήρχαν πολλές εκδηλώσεις στην Αίγινα, αλλά δεν ξέρω και αν θα το κάνω ποτέ. Ίσως το δεύτερο βιβλίο που σκέπτομαι να γράψω μέσα σε ένα χρόνο. Αλλά ο τίτλος του είναι μυστικός, δεν θα τον πω ακόμα".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png