"χαρά Θεού". Μια ιστορία για τα Φώτα.


"Μετά τη συμπλοκή που συνέβη  πέρσι την ημέρα των Θεοφανείων  μέσα στα ήρεμα νερά του  μικρού λιμανιού της Αίγινας  με πρωταγωνιστές κάποιους παλικαράδες,  ο Αντώνης αποφασίζει να προετοιμαστεί  σκληρά για τη φετινή γιορτή κρατώντας έτσι και μια παλιά οικογενειακή παράδοση. Ο Αντώνης είναι ένας συνηθισμένος Αιγινήτης έφηβος, που κάθε χρόνο  βουτά για το Σταυρό την ημέρα των Θεοφανείων. Η προετοιμασία του κρατά όλο το φθινόπωρο. Κατά  τη διάρκεια αυτών των μηνών και μέχρι τις γιορτές, παρακολουθούμε τη ζωή του, τον αγώνα του, τα πρόσωπα που είναι δίπλα του, τον μικρόκοσμο του νησιού του"

Το διήγημα «χαρά Θεού»   του εκπαιδευτικού  Γιώργου  Μπήτρου, προσπαθεί να πλησιάσει τη μεγάλη γιορτή των Φώτων μέσα από την προσπάθεια , τις αντιζηλίες, τα καμώματα, τα μίση και τα πάθη κάποιων εφήβων που εκείνη την ημέρα γίνονται αντίπαλοι, ίσως και εχθροί, στην προσπάθειά τους να πιάσουν το Σταυρό. Παράλληλα το διήγημα προσφέρει μερικές πινελιές λαογραφίας των ημερών  των εορτών. Αυτών των εορτών του Δωδεκαημέρου που η παράδοση συναντά το μοντέρνο τρόπο ζωής.

Το βιβλίο θα το βρείτε στα  βιβλιοπωλεία και στο Κέντρο  Τύπου της Αίγινας. Το εξώφυλλο του βιβλίου έχει φιλοτεχνήσει ο Ιωάννης Δέδες.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png