"Μαρτυρία προσφοράς και αγάπης". Το βιβλίο του Σώζων Βελιώτη.

Δελτίο Τύπου
Η ανιδιοτελής προσφορά προς  τον άνθρωπο δεν μπορεί να  χωρέσει μέσα στις 100 τυπωμένες  σελίδες ενός καλαίσθητου βιβλίου. Η καθημερινή και ανύσταχτη  διακονία από τη θέση του  Προέδρου του Νοσοκομείου Αίγινας  "Ο Άγιος Διονύσιος", ιδρύματος για την εξυπηρέτηση των εκατοντάδων συμπολιτών μας,  των απλών ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης που καταφεύγουν στο φιλόξενο και ζεστό χώρο των ιατρείων του Νοσοκομείου, αλλά  και η αγωνία και ο αγώνας για τη διαχείριση, τη διοίκηση του ιδρύματος και του προσωπικού του.

Ο λόγος για τον επί πολλά έτη αντιδήμαρχο Αίγινας κ.  Σώζοντα Βελιώτη, ο οποίος τα  τελευταία χρόνια "υπηρετεί"  το Νοσοκομείο Αίγινας ως Πρόεδρος  του Διοικητικού Συμβουλίου. Μία  θέση που τιμητικά του ανέθεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. κ. Εφραίμ. Μέσα στις σελίδες του νέου αυτού βιβλίου ο συγγραφέας κ. Σ. Βελιώτης καταχωρεί  τις ομιλίες που εκφώνησε από το 2004 μέχρι το 2010 σε εκκλησιαστικές συνάξεις και συνέδρια αλλά και σε άλλες περιστάσεις και εκδηλώσεις. Όλα τα κείμενα διατρέχει η αγάπη για το Νοσοκομείο και η αγωνία για τον πάσχοντα αδελφό μας. Τις σελίδες του βιβλίου κοσμούν παλαιές φωτογραφίες του Νοσοκομείου αλλά και  από διάφορες εκδηλώσεις. Το κείμενο διανθίζεται από ρητά και φράσεις μεγάλων προσωπικοτήτων κοινωνικών εργατών όπως  του Leo Buscalia ή της Μητέρας Τερέζας.

Ο συγγραφέας αφιερώνει το  βιβλίο του στη μνήμη της  γυναίκας του και στην αγάπη  των παιδιών του. Το βιβλίο  έχει τυπωθεί από την «ΓΡΑΦΗ»  του κ. Ισίδωρου Ρούσσου ενώ  την επιμέλεια έχουν κάνει ο καθηγητής κ. Μπήτρος Γεώργιος και η κ. Ματούλα Ρούσσου.

Το βιβλίο διατίθεται στα βιβλιοπωλεία της Αίγινας και τα έσοδά από τις πωλήσεις του προορίζονται για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Αίγινας.