"Εν αρχή ην ο Λόγος". Επτά συγγραφείς παρουσιάζουν τη σχέση τους με το γραπτό λόγο..

Ένα πάνελ που δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε, διαμορφώθηκε για τις ανάγκες της εκδήλωσης "Εν αρχή ην ο Λόγος", που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην παραλία της Αύρας. Επτά συγγραφείς και άνθρωποι του πνεύματος, όλων των ηλικιών, πήραν μέρος σε μια συζήτηση που είχε ως σκοπό να μεταφέρει στο κοινό τη σχέση τους με το "λόγο", τη σχέση του ανθρώπου με τη λογοτεχνία. Η Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ, ο Γιάννης Κακουλίδης, ο Δημήτρης Ποταμιάνος, ο Αλέξης Σταμάτης και οι νεώτεροι Τόνια Ζαραβέλα και Δανιήλ Άκης, μαζί με την Μισέλ Μπαστιάν (ως αναγνώστρια) παρουσίασαν τις βιωματικές τους εμπειρίες και το πως εξελίσσεται μέσα από αυτές η σχέση τους με το γραπτό λόγο.


Υπεύθυνη για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ήταν η κυρία Βικτώρια Τράπαλη, η οποία μιλώντας στο Aegina Portal είπε για αυτή τη σημαντική συνεύρεση: "Τίτλος της βραδιάς είναι Εν αρχή ην ο Λόγος. Για τον άνθρωπο τα λόγια έχουν μια εξαιρετική σημασία. Τα λόγια μπορούν να τον γλυκάνουν ή μπορεί να τον πληγώσουν. Σκεπτόμαστε με λόγια, διατυπωνόμαστε με λόγια, εκφραζόμαστε με λόγια και είναι μια προσπάθεια να δούμε αυτή την πλευρά της συνείδησής μας και της αντίληψής μας" ενώ συμπλήρωσε ότι: "Κάθε ένας από όλους αυτούς τους καλεσμένους μας θα μιλήσει για τη βιωματική του σχέση με το γράψιμο, τι σημαίνει το γράψιμο γι' αυτόν και ελπίζουμε να μας δώσουν πληροφορία αρκετή, ώστε να αγαπήσουμε ακόμα παραπάνω όλο αυτόν τον πλούτο που έχουμε στα χέρια μας καθημερινά".

Τη βραδιά πλαισίωσε με κιθαριστική μουσική ο Γιώργος Παπαδόπουλος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png