Μία σημαντική εκδήλωση για το βιβλίο της Ξένης Πετρίτου - Τριανταφύλλου "Παλιά Χώρα. Η μεσαιωνική καστροπολιτεία της Αίγινας". .

Μία σημαντική εκδήλωση για το βιβλίο της Ξένης Πετρίτου - Τριανταφύλλου "Παλιά Χώρα. Η μεσαιωνική καστροπολιτεία της Αίγινας", θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου από το Ινστιτούτο "Θερβάντες" της Αθήνας. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του ινστιτούτου που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως 23 και θα ξεκινήσει στις 19:30 μ.μ. Η συγγραφέας του βιβλίου, ζωγράφος Ξένη Πετρίτου - Τριανταφύλλου, κάλεσε τους κατοίκους του νησιού, αλλά και όσους έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται στην Αθήνα τη Δευτέρα, να παρακολουθήσουν από κοντά τη εκδήλωση, καθώς σε αυτή θα παρουσιαστούν στοιχεία για την καστροπολιτεία της Παλιαχώρας.


Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από την ομιλία του κυριου Eusebi Ayensa Prat, διευθυντή του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα και ακόλουθου της Ισπανικής Πρεσβείας με θέμα: "Οι Καταλανοί στην Αίγινα". Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο καθηγητής, διευθυντής του γυμνασίου της Κυψέλης κύριος Γιώργος Μπήτρος. Επίσης θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ με τίτλο "Παλιαχώρα, η μεσαιωνική ακρόπολη της Αίγινας", από το αρχείο του Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη, που παραχώρησε η ΕΡΤ για την εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png