Η παρουσίαση του "Ζονγκ", του νέου βιβλίου του Παντελή Γαβρίλη. .

Στο προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου Κυψέλης, πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παντελή Γαβρίλη. Το βιβλίο έχει τον τίτλο "Ζονγκ" και παρουσιάστηκε στο κοινό από τους εκπαιδευτικούς κύριο Γιώργο Μπήτρο και την κυρία Ανίτα Λεούση. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα με ευρηματικό χαρακτήρα, γραμμένο σε απλή γλώσσα. Κεντρικός του ήρωας ένα φανταστικό πλάσμα: o "Ζονγκ". Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του βιβλίου από τον κύριο Μπήτρο, η κυρία Λεούση παρουσίασε μία ενδιαφέρουσα εισήγηση για τη "μαθηματική λογοτεχνία". Βιβλία που έχουν γραφτεί από μαθηματικούς (όπως και ο κύριος Γαβρίλης) και αποτελούν μία ιδιαίτερη ενότητα στην παγκόσμια λογοτεχνία.


Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Μαρία είναι μια όμορφη κοπέλα, μετριοπαθής, έξυπνη, καλοσυνάτη, σε αντίθεση από την αδερφή της την Αλέκα και τη φίλη της την Ξένια, που είναι αλαζόνες, υπερβολικά φιλόδοξες, σκληρές. Με το ξεκίνημα της ιστορίας, η πρωταγωνίστρια κλονίζεται από ένα κτύπημα της αμείλικτης μοίρας της. Ο καρκίνος, φέρνει στη ζωή της τα πάνω κάτω. Η μία στενοχώρια διαδέχεται την άλλη, μέχρι που απ’ αυτή την άχαρη ζωή έρχεται να τη λυτρώσει ο Ζόνγκ. Ένας εξωγήινος, που αφού γρήγορα πάρει τη μορφή ανθρώπου, γνωρίζεται μαζί της και της δείχνει ένα κόσμο ιδανικό. Ένα κόσμο αγάπης και αλληλοκατανόησης. Ένα κόσμο, που ο καθένας διευκολύνει τη ζωή του άλλου, ακόμα και θεραπεύοντάς τον. Το κήρυγμά του και τις θεραπείες του τις γεύεται πολύς κόσμος, ενώ ανάμεσα στον Ζόνγκ και τη Μαρία αναπτύσσεται ένας μάταιος έρωτας. Αν και δεν μπορούν να ζήσουν ο ένας χωρίς τον άλλο, το τέλος της ευτυχίας τους δεν θα αργήσει.

Ο Παντελής Γαβρίλης γεννήθηκε το 1955 στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Είναι εκπαιδευτικός Μαθηματικός και Σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού. Εδώ και χρόνια  κατοικεί και διδάσκει στην Αίγινα. Το Δεκέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Publibook και επανακυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2011 από τις εκδόσεις "Λευκή Σελίδα" το δοκίμιο "Παραπλανημένος άνθρωπος,… προσπάθεια για επαναυτοπροσδιορισμό".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png