"Creatures and other Humans". Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Καπάνταη στην Αίθουσα Τέχνης ART ZONE 42.

"Creatures and other Humans", είναι ο τίτλος της δεύτερης ατομικής έκθεσης του εικαστικού Νίκου Καπάνταη στην αίθουσα τέχνης ART ZONE 42 στην Αθήνα. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Τρίτη το απόγευμα και χαρακτηρίστηκαν εκτός από την πολύ μεγάλη προσέλευση επισκεπτών και από τα πολύ θετικά σχόλια για τη νέα του δουλειά. O Νίκος Καπάνταης δημιουργεί φευγαλέες φιγούρες και πορτρέτα urban αισθητικής με έντονα εξπρεσσιονιστικά χρώματα και παχιές πινελιές. Συνοδευόμενα πάντα από ένα μήνυμα αφύπνισης, είτε ορατό είτε ιδεατό, αποκαλύπτονται ωμά και "γυμνά", χωρίς ίχνος εξιδανίκευσης, θυμίζοντας τα πρώτα γκράφιτι του Basquiat σε τοίχους της Νέας Υόρκης πίσω στη δεκαετία του ’80.


Τα πορτρέτα του σε προφίλ ή ανφάς θυμίζουν έντονα αφρικανικές μάσκες, με τα μακρόστενα, ωοδειδή πρόσωπα και τα υπερβολικά χαρακτηριστικά τους. Βιαστικά και κατακερματισμένα όσο και ο ίδιος ο χρόνος, αποτυπώνουν με σκληρές γραμμές τις ιδιομορφίες των ανθρώπων της αστικής ζωής και προβάλλουν μια δυναμική που δηλώνει πάθος και ένταση. Η σειρά των έργων του περιλαμβάνει επίσης ολόσωμες φιγούρες από άντρες, προβληματισμένους και σκεπτόμενους και μονάχα σε ένα πίνακά του ξεχωρίζει η γυναίκα, ως σύγχρονη μαντόνα.

Ουσιαστικά, ο Νίκος Καπάνταης βλέπει τον ίδιο του τον εαυτό μέσα στις μορφές που φιλοτεχνεί και η ζωγραφική του αποτελεί ένα συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον πραγματικό και στον φανταστικό κόσμο μέσα στον οποίο εξιλεώνει τα βιώματά του. Η έκθεση διαρκεί έως και το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013. Ώρες λειτουργίας: Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11:00–15:00 και 17:30 – 21:00. Tετάρτη και Σάββατο 11:00 – 15:00. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png