"Σταθμοί στη ζωή και το έργο του Φραγκίσκου Κάππου". Ομιλία και έκθεση για τον Αιγινήτη ζωγράφο.

Την Τετάρτη 9 Μαΐου του 2012, έφυγε από τη ζωή ο χαρισματικός καλλιτέχνης Φραγκίσκος Κάππος, αφήνοντας ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στην εικαστική ζωή του τόπου. Χθες, σχεδόν ένα χρόνο μετά, στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού και ο Σύλλογος Γυναικών Αίγινας διοργάνωσαν από κοινού μία εκδήλωση, αφιέρωμα, στη ζωή και το έργο του. Η τιμητική βραδιά ξεκίνησε με μία εξαιρετική παρουσίαση - ομιλία την κυρίας Αρετής Πηγιαδίτη για τη ζωή και το έργο του.


Η τιμητική εκδήλωση περιλαμβάνει διήμερη έκθεση έργων του Φραγκίσκου Κάππου τα εγκαίνια της οποίας έγιναν χθες στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή το Σάββατο και την Κυριακή. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας κύριος Κώστας Γαλάνης και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κυρία Φλώρα Αλυφαντή. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκε ποίημα του κυρίου Σπύρου Γαλάρη στη μνήμη του Φραγκίσκου Κάππου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png