"Ταξίδι στα χρώματα της Αίγινας" - Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Κάππου.


Η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Κάππου παρουσιάζεται αυτές τις μέρες από το Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης. Η Στέλλα Κάππου γεννήθηκε στην Αίγινα. Λάτρευε τη φύση και ιδιαίτερα το μοναδικό Αιγινήτικο τοπίο, τα χρώματα, το φως, τις μυρωδιές, τη διαύγεια του ουρανού της και τις ανταύγειες των δειλινών της.

Από πολύ νωρίς ανακάλυψε το ταλέντο της στη ζωγραφική, που έγινε σε όλη της τη ζωή η "όαση" στην οποία δραπέτευε από τις κατά καιρούς σκληρές όψεις της ζωής της. Αυτοδίδακτη ζωγράφος κέρδισε τους επαίνους του Ν. Νικολάου και του Γ. Μόραλη όταν του ζήτησε να την καθοδηγήσει. Δεν χρειάστηκε όμως τη συνδρομή τους διότι την θεώρησαν ήδη έτοιμη ζωγράφο. Άρχισε με ακουαρέλα και μετά δούλεψε σε λάδι τα θέματα της. Ζωγράφισε τοπία, γωνιές, λουλούδια, καρπούς, δένδρα, ακρογιαλιές, σπίτια, εκκλησίες, λιμανάκια και πλεούμενα της Αίγινας.

Η μοναδική ατομική έκθεση που έκανε και στην οποία πούλησε όλα τα έργα της ήταν στου Μαϊλη. Πήρε επίσης μέρος σε μια ομαδική έκθεση στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας με θέμα την Πρωτομαγιά. Από τότε δεν εξέθεσε έργα της ούτε πούλησε, διότι δεν ήθελε να τα αποχωριστεί.

Συνέχισε να ζωγραφίζει Αιγινήτικα τοπία μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ανάμεσα στα εγγόνια και τα δισέγγονα της. Πέθανε πλήρης ημερών τον Ιούλιο του 2007.

Η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Στέλλας Κάππου θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png