"Νίκος Καζαντζάκης: οι Τόποι". Τα εγκαίνια της έκθεσης στο Λαογραφικό Μουσείο.


Μία έκθεση - αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη, που όπως γράφει στο σημείωμά της η Ίριδα Κρητικού, είναι "εστιασμένη στα τοπία της ζωής και της έμπνευσής του", εγκαινιάστηκε στο Λαογραφικό Μουσείο το βράδυ του Σαββάτου. Ένα αφιέρωμα "εστιασμένο στα τοπία της ζωής και των συνεχών περιπλανήσεων, στα τοπία της γραφής και της έμπνευσης του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη". Η έκθεση γίνεται στο πλαίσιο της επετείου για τα 60 χρόνια από το θάνατο του.

Η έκθεση, που αρχικά παρουσιάστηκε στον Ιανό, συνδιοργανώνεται και υποστηρίζεται από τον Σύλλογο Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείου του Δήμου Αίγινας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας.

Το κοινό καλωσόρισαν μιλώντας για την έκθεση ο Ανδρέας Γεωργιάδης, εκ μέρους της Μικρής Άρκτου και του Ιανού και η Ίριδα Κρητικού η οποία είναι η επιμελήτρια της έκθεσης. Την εκδήλωση των εγκαινίων χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης και η αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ και πρόεδρος του Φεστιβάλ Φιστικιού κυρία Καίτη Σαλπέα.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Στέλιος Αλεξάκης, Όλγα Αλεξοπούλου, Νεκτάριος Αποσπόρης, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Άννα Αχιλλέως Staeubli, Ανδρέας Γεωργιάδης, Άννα Γρηγόρα, Δικαία Δεσποτάκη, Φραγκίσκος Δουκάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Σταύρος Ιωάννου, Μάρκος Καμπάνης, Μηνάς Καμπιτάκης, Δημήτρης Κατσιγιάννης, Βασίλης Λιαούρης, Νεκτάριος Μαμάης, Βαρβάρα Μαυρακάκη, Στέλλα Μελετοπούλου, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Νίκη Πρόκου, Γιώργος Σαλταφέρος, Γιώργος Σαρασίτης, Βασίλης Σούλης, Έφη Σούτογλου, Αλέκος Σπανούδης, Μαρίνα Στελλάτου, Παναγιώτης Τούντας, Βάσω Τρίγκα, Κατερίνα  Τσεμπελή, Αθηνά Χατζή, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.

Το Aegina Portal είχε την χαρά να φιλοξενήσει τις δηλώσεις τριών καλλιτεχνών που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σχετίζονται με την Αίγινα, της Όλγας Αλεξοπούλου, της Βαρβάρας Μαυρακάκη και του Νεκτάριου Αποσπόρη. Δηλώσεις στο Aegina Portal με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού κύριος Κώστας Γαλάνης, ο Ανδρέας Γεωργιάδης και η Ίριδα Κρητικού. Το οργανωτικό κομμάτι της έκθεσης υποστήριξε η Βάσω Καλουδιώτη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης παρακολούθησε ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Γιώργος Τσατήρης και ένας μεγάλος αριθμός προσκεκλημένων και επισκεπτών.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 11:00 – 13:00 & 19:00 – 21:30.
Διάρκεια έκθεσης: 15 -30 Ιουλίου 2017.

Στη συνέχεια η έκθεση θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png