"Η οικογένεια Πικιώνη: Μια γνωριμία". Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση.


Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση φίλων της τέχνης ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Η οικογένεια Πικιώνη: Μια γνωριμία" και θέμα την παρουσίαση έργων των: Δημήτρη Πικιώνη, καθώς και των Ίωνα, Τάσου και Μαίρης Πικιώνη, και των Αθηνάς και Γιώργου Πικιώνη, Μία οικογένεια, τρεις διαφορετικές γενεές, έξι δημιουργοί σε μία έκθεση, που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο του Μαρκέλλου και διήρκεσε από την 1 έως 10 Αυγούστου. Η διοργάνωση της έκθεσης έγινε από την "Γκαλερί της Έρσης" και η επιμέλεια από την Ίριδα Κρητικού.


Η Ίρις Κρητικού μεταξύ άλλων γράφει για την έκθεση: "Το εικαστικό αφιέρωμα "Η Οικογένεια Πικιώνη - Μια Γνωριμία" στον Πύργου του Μάρκελλου, στην πόλη της Αίγινας, αποτελεί μια αναπάντεχη δημιουργική συνεύρεση τριών διαφορετικών Γενεών, καθώς παρουσιάζονται έργα του Δημήτρη Πικιώνη, που ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα και του παππού τους αντίστοιχα, από κοινού επέλεξαν την Αίγινα ως αγαπητό τόπο προορισμού και έμπνευσης. Σημαντική αρωγός στο όλο εγχείρημα εξάλλου, υπήρξε και η κόρη του Δημήτρη Πικιώνη, Αγνή Πικιώνη.

Τα λιτά ζωγραφικά αιγινήτικα τοπία του Δημήτρη Πικιώνη, διαδέχονται εκείνα των παιδιών και της νύφης του: τα γεωμετρικά δομημένα πολύχρωμα πανοράματα με τις μεταβυζαντινές μνήμες του Ίωνα Πικιώνη και τα έξεργα εξπρεσιονιστικά τοπία του Τάσου Πικιώνη, συνδιαλέγονται αρμονικά με τα αφαιρετικά θαλασσινά τοπία της Μαίρης Πικιώνη. Τέλος, το αφιέρωμα συμπληρώνεται με τα σύγχρονης έκφρασης έργα της νεότερης γενιάς: τα pop αισθητικής ζωγραφικά πεδία με τα φολκλόρ στοιχεία της Αθηνάς Πικιώνη, συνυπάρχουν με τις ζωηρόχρωμες έθνικ αφηγήσεις με τα ένθετα υλικά του Γιώργου Πικιώνη.

Στο σύνολό τους, τα έργα που παρουσιάζονται στο αφιέρωμα, διατηρούν την αυτονομία και τον ιδιαίτερο χώρο της έμπνευσής τους, φέροντας ταυτόχρονα ζωντανή την προσωπική και την εικαστική μνήμη ενός κορυφαίου Έλληνα διανοούμενου και δημιουργού".



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png