L’Île Dorée. Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Νεκτάριου Αποσπόρη στο Λαογραφικό Μουσείο.


Μετά από πέντε χρόνια, ο Νεκτάριος Αποσπόρης επιστρέφει σε έναν γνώριμο χώρο, αυτό του Λαογραφικού Μουσείου και παρουσιάζει μία έκθεση ζωγραφικής για το δικό του "χρυσό νησί", την Αίγινα. Στην έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν χθες, παρουσιάζονται 26 έργα τα οποία απεικονίζουν τη φύση του νησιού.

"Είναι και το δικό μου χρυσό νησί, η Αίγινα", λέει η Ίρις Κρητικού που επιμελείται την έκθεση. Για τα έργα που εκθέτει ο Νεκτάριος Αποστόρης αναφέρει: "Ουσιαστικά έχει φτιάξει ψυχογραφήματα δέντρων, αγιογραφίες δέντρων και καρπών. Δεν είναι μόνο η εικόνα που βλέπουμε, είναι η ψυχή και το σύμβολο που κάθε τέτοιο δέντρο ή καρπός φέρει" και εξηγεί ότι "ιεροποιούνται με τον τρόπο που τα δουλεύει, με αυτό το απέριττο χρυσό βάθος το οποίο θυμίζει βυζαντινό ναό. Είναι ο δικός του μικρός παράδεισος του νησιού. Και το νησί της Αίγινας, νομίζω με τον τρόπο αυτό, δουλεύεται σαν ένα νησί το οποίο υπάρχει πέρα και πάνω από τον χρόνο, ακριβώς με τον τρόπο που το τραγούδησαν και όλοι οι Γάλλοι ποιητές που έχουν εμπνεύσει και τον Νεκτάριο και το κείμενο της έκθεσης.

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της 10ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας. Η διάρκεια της έκθεσης είναι από τις 8 έως τις 19 Αυγούστου και οι ώρες λειτουργίας καθημερινά 10:00 - 14:00 το πρωί 18:00 - 23:00 το βράδυ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png