Δεκαεπτά χρόνια πέρασαν από την τελευταία έκθεση του Αιγινήτη ζωγράφου Κώστα Γαλάρη, δεκαεπτά χρόνια μακριά από τις στήλες των εικαστικών νέων, αφιερωμένα όμως στη δημιουργία, την αναζήτηση, τη συνεχή δουλειά. Ο Κώστας Γαλάρης γεννήθηκε το 1939 στο Μεσαγρό Αίγινας. Καταγόμενος από τη γνωστή εμπορική οικογένεια της Αίγινας και του Πειραιά, του Γαλάρηδες, αφοσιώθηκε από πολύ μικρός στην τέχνη. Σε ηλικία 6 ετών φτιάχνει το πρώτο του γλυπτό χρησιμοποιώντας ως εργαλεία έναν κλαδούχο και ένα σκαλιστήρι. Από τότε μέχρι σήμερα η περιπλάνηση του στον εικαστικό χώρο απαριθμεί περισσότερα από 2.000 λάδια σε μουσαμά.
Από το 1988 παρουσιάζει το έργο του στην Αίγινα με ετήσιες εκθέσεις και έχει επίσης παρουσιάσει το Α' Πανελλήνιο Σεμινάριο Ψυχοθεραπείας (1990) μια σειρά πίνακες για τον Αμφιάραο και το θέμα των ναρκωτικών. Το 1991 παρουσίασε έργα του σχετικά με το θέμα της επιθετικότητας σε επιστημονικό συνέδριο που έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο, ενώ μια σειρά από πίνακες του με τίτλο "Ψυχογραφίες" εκτέθηκαν το 1992 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο Κρήτης.
Στο ηχητικό αρχείο που συνοδεύει το άρθρο ο ζωγράφος Κώστας Γαλάρης μιλάει για το έργο του και την έκθεση:
Για το έργο του Κώστα Γαλάρη είναι χαρακτηριστικά τα όσα έχει γράψει ο καθηγητής της Κλινικής Ψυχολογίας και πρόεδρος του τμήματος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κύριο Ι. Ν. Νέστορος: Όσα δεν μπορεί να εξηγήσει ένα βιβλίο ψυχολογίας για το φόβο, τη μελαγχολία, την αισιοδοξία, την εσωτερική αναζήτηση και άλλες ανθρώπινες καταστάσεις, μπορεί να τα αποδώσει με πληρότητα το ευαίσθητο πινέλο του Κώστα Γαλάρη. Ο θεατής θα διακρίνει στα έργα του ένα θησαυρό από μηνύματα που αφορούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον των περισσότερων ουσιαστικών στοιχείων της ανθρώπινης ύπαρξης. Έτσι ο Κώστας Γαλάρης με την τέχνη του δε ζωγραφίζει, αλλά ψυχολογεί και φιλοσοφεί".
Στην έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου παρουσιάζονται 38 έργα του ζωγράφου.