Η παρουσίαση της έκθεσης "Η Ηχώ του Μύθου", στην αυλή Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.

 
Τα εγκαίνια της έκθεσης "Η Ηχώ του Μύθου", που συνδιοργανώνεται από το 13ο Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας, με τη Βιβλιοθήκη - Μουσείο Στρατή Ελευθεριάδη- Tériade, σε επιμέλεια, Ίριδας Κρητικού και Κωνσταντίνου Μανιατόπουλου, πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ στο Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας.

Στην παρουσίαση της έκθεσης, στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, συμμετείχαν η Μαριλένα Γιαννούλη, πρόεδρος του 13ου Aegina Fistiki Fest,  ο Κωνσταντίνος Μανιατόπουλος, διευθυντής του Μουσείου - Βιβλιοθήκης Στρατή Ελευθεριάδη - Teriade, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας και πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πτερούδης και η επιμελήτρια της έκθεσης Ίρις Κρητικού.
 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην παρουσίαση θα συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος απέστειλε μήνυμα, καθώς δεν κατέστη δυνατόν να βρίσκεται στην έκθεση, εξαιτίας του περιστατικού έκτακτης ανάγκης, στο λιμάνι της Σουβάλας.
 
Για πρώτη φορά εκτίθενται έξω από την έδρα του Μουσείου, στη Μυτιλήνη, οι θησαυροί χαρακτικής που στολίζουν τα "Μεγάλα Βιβλία" που δημιούργησε ο Τεριάντ, για τον εκδοτικό του οίκο στο Παρίσι, προσκαλώντας όλα τα ιερά τέρατα του 20ου αιώνα να εικονογραφήσουν συγκεκριμένα κείμενα. Χαρακτικά των Πικάσο, Ματίς, Μιρό, Σαγκάλ, Τζιακομέτι κ.α. θα εκτεθούν στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας.
 
Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Δήμου Αίγινας, Σπ. Ρόδη 16 - Διάρκεια έκθεσης: 13 – 28 Αυγούστου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png