"Πάσα Πνοή". Εικαστική έκθεση αγιογραφίας του Ηλία Καπάνταη. Έργα σπουδής και διδαχής στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης.


Ξεκίνησε χθες στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης, η έκθεση εικαστικής αγιογραφίας του Ηλία Καπάνταη με τίτλο "Πάσα Πνοή". Το μεγάλο μέγεθος των έργων του Αιγινήτη δημιουργού και ο τρόπος που είναι τοποθετημένα στο χώρο, συμπράττουν στην αίσθηση μίας διαδρομής, μίας μετάβασης, ανάμεσα στην ασφάλεια μορφών που είναι οικίες. Υπάρχουν εκεί, αιωρούνται στο λευκό φως, σαν την γαλήνη μιας προσευχής.  Μετά το "Λουτρό των ψυχών" και την Έσω (-στροφή) ο Ηλίας Καπάνταης επιστρέφει με ένα σύνολο έργων, που εκτός από σπουδή είναι και διδαχή.


Το σημείωμα της έκθεσης γράφει:
"Η έκθεση "Πάσα Πνοή" είναι μια συγκομιδή από πρωτότυπα σχήματα, προσωπικές εμπειρίες και λειτουργική ζωγραφική θολώνοντας τις διαχωριστικές γραμμές και δημιουργώντας μια "εικαστική προσευχή". Μνήμες, οράματα, αναζητήσεις, προβληματισμοί και πειραματισμοί δημιουργούν ένα μικρόκοσμο με θεμέλιο λίθο τη Βυζαντινή ζωγραφική και δοσμένο με την προσωπική γραφή του Ηλία Καπάνταη, έχοντας μια μεγάλη επιθυμία αυτός ο χώρος να γίνει περισσότερο ένα μονοπάτι χαραγμένο στο ανάγλυφο της σκέψης των ανθρώπων παρά ένας λαμπερός μονόδρομος".

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Αυγούστου. Ώρες λειτουργίας 19:00-22:30


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png