Αφιέρωμα στην Ειρήνη Βουρλούμη. Τα εγκαίνια της έκθεσης στον Πύργο του Μαρκέλλου.

20220904_202659-00.jpg

Το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκαν στον Πύργο του Μαρκέλλου, τα εγκαίνια της έκθεσης, αφιέρωμα στο έργο της Ειρήνης Βουρλούμη. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος του 13ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας. Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαριλένα Γιαννούλη.


Για το έργο και τη ζωή της Ειρήνης Βουρλούμη, μίλησαν ο εικαστικός Νεκτάριος Κοντοβράκης, επιμελητής της έκθεσης και η Ίρις Κρητικού, Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης - Ανεξάρτητη Επιμελήτρια. Ο Μουσικός Σύλλογος Αίγινας ΜΟΥΣΑ, πλαισίωσε μουσικά τα εγκαίνια με σύνολο εγχόρδων, παρουσιάζοντας το 2ο και 3ο μέρος από τη σουίτα Αbdelazer του Henry Purcell.

20220904_202659-03.jpg

Η Ειρήνη Βουρλούμη γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1941 και πέθανε στην Αίγινα το 2021. Κόρη του ζωγράφου Ανδρέα Βουρλούμη και ανιψιά του γλύπτη Γιάννη Παππά. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και στην Ecole des Beaux Arts στο Παρίσι. Δούλεψε ως βοηθός του Γιάννη Τσαρούχη και αποφοίτησε από την Σχολή Θεάτρου του Π. Κατσέλη. Δούλεψε ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Παράλληλα εργάστηκε ως γραφίστρια στη διαφημιστική εταιρεία ΚΑΡΑΜΠΟΤ. Το 1979 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου και αφοσιώθηκε στην ζωγραφική, τη μικρογλυπτική και το κόσμημα, πραγματοποιώντας εκθέσεις στον Καναδά και τις Η.Π.Α. (1979-1985). Παράλληλα, δημιούργησε σχέδια για την Χρυσοθήκη Ζολώτα. Τη δεκαετία του ’90 επέστρεψε στην Ελλάδα, ενώ από το 1995 ζούσε μόνιμα στην Αίγινα, την οποία υπεραγαπούσε και απεικόνισε με τον ιδιαίτερο τρόπο της σε πολλούς πίνακές της.

Εκθέσεις της έχουν, μεταξύ άλλων, πραγματοποιηθεί στις αίθουσες τέχνης: Athens Art Gallery και Astra Gallery στην Αθήνα, Gallery of Wearable Art NY, Vitti Gallery, Gallery Skoufa, Kouros Gallery NY, Γραφεία ΕΟΤ Μόντρεαλ, Λαβύρινθος Γκαλερί, Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο του Δήμου Αίγινας, Πύργος Μαρκέλλου, Αίγινα και αλλού.

Διάρκεια: 2 - 18 Σεπτεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: 11:00 -13:00 και 19:00 - 21:00
Επιμέλεια έκθεσης: Νεκτάριος Κοντοβράκης


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png