Βάσω Φλώρου. "Κάθε μου πέτρα είναι και μια πινελιά".


Εντυπωσιασμένοι φεύγουν οι επισκέπτες από το Λαογραφικό Μουσείο, που αυτές τις μέρες πραγματοποιείται η ατομική έκθεση ψηφιδωτών της κυρίας Βάσως Φλώρου. Η κυρία Φλώρου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ζωγραφική, χρωματολογία και εικαστικές εφαρμογές, ενώ είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Η κυρία Φλώρου περιγράφοντας τα έργα της αναφέρει: " Θεωρώ ότι η αναπαραγωγή έστω και με πιστότητα αρχαίων έργων, δεν με αφορά. Πολλούς από τους κανόνες της "τακτοποίησης" των ψηφίδων ώστε να αποτελέσουν εικόνα με πολύ σεβασμό τους παρακάμπτω. Η δική μου καλλιτεχνική "αλαζονεία" σε σχέση με το διαχρονικό υλικό, υποτάσσεται στην ανάγκη να μετατρέψω σε πέτρα μια εικόνα της γύρω φύσης ειδωμένη από τα περατά όρια ενός παράθυρου.


Κόβω και βάζω στο κάδρο με τα χέρια ότι θεωρώ ότι βλέπω με τα μάτια γύρω, τις διάφορες εποχές του χρόνου. Οι γαλατσίδες και οι αθάνατοι ανθίζουν μερικές ημέρες το χρόνο. Όμως είναι τόσο όμορφες που σε προκαλούν να τις κρατήσεις για πάντα στην πέτρα. Πιστή βεβαίως στα ανθρωποκεντρικά έργα μου, παγώνω και στην πέτρα την πιο σημαντική για μένα ανθρώπινη εκδήλωση. Το βλέμμα. Σας ευχαριστώ που με τιμάτε με την παρουσία σας και σας προτρέπω να αναζητήσετε σε όλη την Ελλάδα αυτά τα καταπληκτικά έργα, τα ψηφιδωτά.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 9 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας: 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 6:30 - 10 μ.μ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png