"Αγάπη χωρίς σύνορα". Ξεκίνησε η έκθεση ζωγραφικής ενηλίκων και παιδιών προσφύγων στο Λαογραφικό.

IMG_20241012_120209.jpg
Ξεκίνησε στο Λαογραφικό Μουσείο, το πρωί του Σαββάτου και θα λειτουργήσει και την Κυριακή, η έκθεση με τίτλο "Αγάπη χωρίς σύνορα", τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν σήμερα, στις 18:00 το απόγευμα. 


Για την έκθεση μίλησε στο Aegina Portal, η Kayra Martinez, η οποία είναι η δημιουργός το οργανισμού "Αγάπη χωρίς σύνορα - Love without borders":

"Ξεκίνησα αυτό το έργο το 2016 σε έναν προσφυγικό καταυλισμό στη Βόρεια Ελλάδα, στην Καβάλα. Ήθελα απλώς να φέρω λίγη ευτυχία στα παιδιά και να προσπαθήσω να βρω έναν τρόπο να αφήσω τα παιδιά να εκφραστούν και ξεκινήσαμε με χαρτί και μπογιές. Το πρόγραμμα έχει γίνει παγκόσμιο από το 2016. Έχω μιλήσει σε 161 εκδηλώσεις, σε τέσσερις ηπείρους και μπορέσαμε να βοηθήσουμε χιλιάδες παιδιά, τα φέρνουμε από τους προσφυγικούς καταυλισμούς, τα φέρνουμε στην γκαλερί τέχνης μας στην Κυψέλη, στην Αθήνα, και μπορούν να ζωγραφίσουν, να εκφραστούν. Έτσι είμαστε σε θέση να δώσουμε σε κάθε παιδί το ίδιο χρηματικό ποσό για φαγητό, 30 ευρώ, και πουλάμε, ως δωρεά από τον οργανισμό μας, το ίδιο ποσό. Επομένως είναι ένας πολύ καλός τρόπος να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους και την κοινότητα των προσφύγων".

"Αυτή η έκθεση είναι μια ισχυρή απόδειξη της ικανότητας της Τέχνης να μεταμορφώνει. Με περιορισμένα υλικά, τα έργα που εκτίθενται εκφράζουν για τους καλλιτέχνες συναισθήματα, εμπειρίες, τον εσωτερικό τους κόσμο, ίσως τη λαχτάρα ή έστω μια ανάμνηση κάποιας κανονικότητας. Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν τα χρήματα για να καλύψουν βασικές ανάγκες, όπως τρόφιμα, ρουχισμό, είδη υγιεινής, φάρμακα και πολλά άλλα", σημειώνει, μεταξύ άλλων, στο σημείωμα της έκθεσης. 



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png