Ο Ανδρέας Γεωργιάδης για την έκθεση ζωγραφικής "Τα δίφυλλα της Αίγινας". Σήμερα τα εγκαίνια. .

"Τα δίφυλλα της Αίγινας είναι μία απόπειρα εικαστικής χαρτογράφησης του νησιού της Αίγινας. Μία σειρά μικρών έργων, που ασχολούνται με τοπία μύθους, που έχουν καταγραφεί στην προσωπική μου μυθολογία" λέει ο εικαστικός Ανδρέας Γεωργιάδης για την ατομική του έκθεση που ξεκινά σήμερα στο χώρο τέχνης ΕΓΙΝΑ - ΑΙΓΙΝΑ. Ο Ανδρέας Γεωργιάδης αποκαλεί τους τόπους που έχει συμπεριλάβει σε αυτή του τη δουλεία ως "μύθους της Αίγινας", συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για τοπία τα οποία δεν τα συναντάμε στην Αιγινήτικη εικονοποιία. "Προτείνει μια διαφορετική τοπιογραφία πολλαπλών αναγνώσεων, λουσμένη σε φως, διάφανο και πλούσιο σε τονικές διαβαθμίσεις, συχνά μεταφυσικό, αλλά ποτισμένη με σκιά, πυκνή και στέρεη".


Ο Ανδρέας Γεωργιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Ζει και εργάζεται στον Υμηττό. Σπούδασε Γραφιστική στη Σ.Γ.Τ.Κ.Σ. (ΤΕΙ Αθήνας). Παρακολούθησε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. μαθήματα εικονογράφησης στο Institut d' Arts Visuels στην Orleans της Γαλλίας. Διδάχθηκε ζωγραφική με δάσκαλο τον Γ. Ρόρρη στο Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Άποψη (2001-2002) και το Σημείο (2002-2006). Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις το 2000 και το 2003 στην Αίθουσα Τέχνης 2+1, το 2009 και το 2011 στο Χώρο Τέχνης “24”, και έχει συμμετάσχει σε σημαντικές ομαδικές: «Η Αίγινα των ζωγράφων», Αίγινα και Αθήνα 2008, «Πάντ’ ανοιχτά, πάντ’ άγρυπνα, τα μάτια της ψυχής μου- αφιέρωμα στο Διονύσιο Σολωμό», Μεσολόγγι 2007, Βενετία & Αθήνα 2008, «Συνέβη στην Αθήνα», Πολ. Κέντρο Μελίνα, Αθήνα 2009, «Ανθρώπινα Μέτρα», Πολ. Κέντρο Μελίνα, Αθήνα 2010, «Ιωάννης Γεννάδιος», Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, Αθήνα 2010, «Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη», Θεολογική Σχολή Χάλκης, Κωνσταντινούπολη 2010, «Αλ. Παπαδιαμάντης», Αθήνα 2011, και Πάτρα 2012. Έχει φιλοτεχνήσει με έργα του βιβλία και δίσκους. Ανήκει στην καλλιτεχνική ομάδα της Μικρής Άρκτου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png