Ξεκίνησε σήμερα η έκθεση της Κατερίνας Γιάννακα στο Λαογραφικό. . .

Ζωγραφική, κεραμικά και πλεκτά παρουσιάζει η Κατερίνα Γιάννακα στην έκθεσή της, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν σήμερα στο Λαογραφικό Μουσείο. Η προσέλευση του κόσμου πραγματικά εντυπωσιακή. Στην έκθεση παρουσιάζει έργα της του τελευταίου χρόνου, ένα πάντρεμα από διαφορετικά υλικά και τέχνες, η ίδια εξηγεί το γιατί: "Δεν μπορώ να κατεβάσω τα χέρια μου. Θέλω συνεχώς να κάνω κάτι" λέει χαριτολογώντας, εξηγώντας όμως περίφημα την ανάγκη της για δημιουργία. "Βαριέμαι να είμαι συνέχεια με το ίδιο υλικό, θέλω, έχω ανάγκη να αλλάζω υλικό. Αυτό με διευκολύνει, με κάνει και ανασαίνω, όταν από τα λάδια, από τη ζωγραφική, πάω στον πηλό και από τον πηλό πάω στις κλωστές. Μου δίνει ανάσες. Είναι πολύ ευχάριστο".


Ο επισκέπτης της έκθεσης θα έρθει αντιμέτωπος με ένα ευχάριστο μείγμα συναισθημάτων. Όπως αυτά των πορτρέτων στους πίνακες, τoν ονειροπλασμένο κόσμο των κεραμικών και τη φόρμα των πλεκτών. Η ίδια εξηγεί τους τρεις παράλληλους δρόμους: "Η ζωγραφική είναι κάτι πάρα πολύ εσωτερικό, πάρα πολύ βαθύ, που το βλέπω πολύ σοβαρά. Η κεραμική είναι ένα παιχνίδι για μένα. Και στα δύο υπάρχει μία συνέχεια. Είμαι πάντα εγώ. Είναι η πλευρά μου η θλιμμένη, είναι η πλευρά μου η χαρούμενη". Η έκθεση θα διαρκέσει έως  τις 16 Αυγούστου.

Δείτε φωτογραφίες από


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png