Αίγινα - Δημοτικές Εκλογές 2019

"Λαϊκή Συσπείρωση". Περιοδεία στο εργοτάξιο κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα."Λαϊκή Συσπείρωση". Δελτίο Τύπου.
Κλιμάκιο της κομματικής οργάνωσης Αίγινας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Παναγιώτη Ηλία και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο νήσων με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Γιώργο Κοττάκη, επισκέφτηκε την Παρασκευή 10/05/19 το εργοτάξιο κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού. Εκεί ενημερώθηκε για την πορεία του έργου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους.
Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, τονίστηκε το γεγονός ότι η κατασκευή του αγωγού αποτελεί ένα τεράστιας σημασία έργο για το νησί της Αίγινας, το οποίο ήρθε ως αποτέλεσμα των διεκδικήσεων και των αγώνων του Αιγινήτικου λαού, παρά την προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής του ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικήσει την "πατρότητα" του έργου. Βέβαια η κατασκευή του συνδέεται με τα σχέδια του τουριστικού κεφαλαίου, καθώς η αυξανόμενη εισροή τουριστών στο νησί, επέβαλαν την άμεση λύση του προβλήματος υδροδότησης, που έχει ταλαιπωρηθεί αμέτρητες φορές από τις διακοπές νερού. Αν δεν υπήρχε όφελος για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα όποια σχέδια θα πήγαιναν περίπατο, αφού η πολιτική τους δεν βάζει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες.
Στην περιοδεία, οι υποψήφιοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" τόνισαν ότι η κατασκευή του αγωγού από μόνη της δεν φτάνει, καθώς υπάρχει ανάγκη για πλήρη αντικατάσταση όλου του παλιού και σαπισμένου συστήματος υδροδότησης του νησιού, στο οποίο παρουσιάζονται συχνά βλάβες και μεγάλο μέρος του αποτελείται από τους ακατάλληλους για την υγεία αμιαντοσωλήνες.
Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα σε σχέση με τις εργασιακές συνθήκες όχι μόνο στο εργοτάξιο αλλά και γενικότερα, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας κ.λπ., τα οποία δεν εφαρμόζονται επί της ουσίας από τους εργοδότες, καθώς η ανάγκη για κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων δεν βάζει στο επίκεντρο την ασφάλεια του εργαζόμενου, ενώ η εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, έχει ενισχύσει την ασυδοσία του κεφαλαίου. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα συχνά ατυχήματα εργατών με κάποια από αυτά να είναι θανατηφόρα.
Η συζήτηση κατέληξε με την πρόταση του ΚΚΕ για φτηνό ποιοτικό νερό για όλο το λαό αλλά και για την έγκαιρη υλοποίηση των αναγκαίων σύγχρονων τεχνικών έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης, ώστε να παρέχεται άφθονο και άριστης ποιότητας νερό, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος.
Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι απαραίτητη τόσο η υπερψήφιση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές όσο και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο δήμο και την περιφέρεια, για να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png