Το βιβλίο "Ο Ιωάννης και τα γεώμηλα της Αίγινας" θα δοθεί ως αναμνηστικό δώρο στους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού και της Γ΄ Γυμνασίου της Αίγινας.

geomila-vivlio.jpg

Το βιβλίο "Ο Ιωάννης και τα γεώμηλα της Αίγινας", της Μαρίας Ανδρικοπούλου", από τις εκδόσεις Καλέντη, θα δοθεί ως αναμνηστικό δώρο στους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού και της Γ΄ Γυμνασίου της Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Στις 13 Μαΐου σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αίγινας συζητήθηκε το θέμα για την προσφορά βιβλίου ως αναμνηστικό δώρο στους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αίγινας με τίτλο "Ο Ιωάννης και τα γεώμηλα της Αίγινας" σε συγγραφή της Μαρίας Ανδρικοπούλου από τις εκδόσεις Καλέντη.

Την εισήγηση για το θέμα έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γιάννης Ζορμπάς. Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα και στη συνέχεα πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή για την έγκριση της δαπάνης, στην συνεδρίαση της 28ης Μαΐου.

Η εισήγηση προς τα μέλη της Επιτροπής ήταν η ακόλουθη:

Ο Δήμος Αίγινας στα πλαίσια εορτασμού των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 επιθυμεί να προσφέρει στους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού και της Γ’ Γυμνασίου των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αίγινας ως αναμνηστικό δώρο το βιβλίο με τίτλο ««Ο Ιωάννης και τα γεώμηλα της Αίγινας» σε συγγραφή της Μαρίας Ανδρικοπούλου από τις εκδόσεις Καλέντη.

Η Επιτροπή Παιδείας με την υπ’ αριθμόν 6/13-5-2021 συζήτησε το εν λόγω θέμα με ομόφωνη θετική απόφαση.
«Ο Ιωάννης και τα γεώμηλα της Αίγινας» της Μαρίας Ανδρικοπούλου είναι το τέταρτο βιβλίο στη σειρά Μικρές ιστορίες για Μεγάλα γεγονότα των εκδόσεων Καλέντη. Βασισμένο στην επιστολογραφία του, φιλοξενεί τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, «με τη δική του φωνή και με τον τρόπο που πέρασε στην ιστορική μας μνήμη, δοσμένος ολόψυχα στην σκοπό του», σημειώνει η Βασιλική Τζόκα, η οποία διευθύνει τη σειρά.

Το βιβλίο επικεντρώνεται στην άφιξη του Κυβερνήτη και την παραμονή του στην Αίγινα. Η συγγραφέας επέλεξε την αφήγηση με τη μορφή ημερολογιακών σημειώσεων για να δώσει φωνή στις σκέψεις του Καποδίστρια. Η μοναχική αλλά επιβλητική φιγούρα του, που αποτυπώνεται με την ιδιαίτερη ματιά του Φίλιππου Φωτιάδη, γίνεται πιο οικεία, καθώς οι αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν τα πρώτα βήματα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους από τον εμπνευστή τους. Το δεύτερο μέρος του βιβλίου μάς παρακινεί να ακολουθήσουμε «τα χνάρια  του», κάνοντας ένα μικρό οδοιπορικό στις πόλεις στις οποίες έζησε και άφησε το ίχνος του ανεξίτηλο στον χρόνο. Το σύνολο της δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 300 Χ 5,00€ = 1.500,00€ μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 6% και θα καλυφθεί από την υπάρχουσα πίστωση στον προϋπολογισμό του Δήμου Αίγινας οικονομικού έτους 2021 στον Κ.Α 00.6433.01.


Η επιτροπή ενέκρινε επί 7 παρισταμένων μελών με 5 θετικές ψήφους, 1 αρνητική του κ, Τζίτζη Φίλιππα και 1 Παρών από τον κ. Κουκούλη Παναγιώτη, τη δαπάνη εξειδικευμένης πίστωσης ύψους 1.500,00 € μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ σε βάρος του ΚΑ 00.6433.01 προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2021, για την κάλυψη δαπάνης προσφοράς βιβλίου ως αναμνηστικό δώρο στους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού και της Γ΄ Γυμνασίου των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αίγινας με τίτλο “Ο Ιωάννης και τα γεώμηλα της Αίγινας” σε συγγραφή της Μαρίας Ανδρικοπούλου από τις εκδόσεις Καλέντη.

Η αρνητική ψήφος του κ. Τζίτζη Φίλιππου δόθηκε, διότι δεν υπάρχει στα συνημμένα αιτιολογημένη εισήγηση, για το ότι το συγκεκριμένο βιβλίο μπορεί να απευθυνθεί σε μαθητές της
6ης Δημοτικού και σε μαθητές της 3ης Γυμνάσιου. Η ψήφος Παρών από τον κ. Κουκούλη Παναγιώτη δόθηκε, διότι δεν υπάρχει στα συνημμένα αντίγραφο πρακτικού από την επιτροπή Παιδείας.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png