Αίγινα - Κίνηση Ευθύνης. Δελτίο Τύπου. Η απελπιστική κατάσταση με το νερό και τα σκουπίδια – Η "απάντηση" του κ. Θ. Σακκιώτη. .

Αίγινα - Κίνηση Ευθύνης. Δελτίο Τύπου.
Με το Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε στις 25 Αυγούστου 2012 εκφράσαμε με νηφαλιότητα αυτό που αισθάνονται όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοικοι του νησιού μας: την έντονη ανησυχία για όσα απαράδεκτα συμβαίνουν με το νερό και τα σκουπίδια. Και διατυπώσαμε την τεκμηριωμένη εκτίμησή μας ότι η κύρια αιτία για όσα συμβαίνουν είναι η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η διοίκηση του δήμου.

Το Δελτίο αυτό προκάλεσε δηλώσεις με τη μορφή διαγγέλματος του δημάρχου κ. Θ. Σακκιώτη.

Είχαμε  την αμυδρή ελπίδα ότι ο κ. Θ. Σακκιώτης θα αποκτούσε επιτέλους τη δυνατότητα να δει την οδυνηρή πραγματικότητα, όπως τη βιώνουν όλοι οι κάτοικοι του νησιού, να αναζητήσει τα αίτια, να ενημερώσει όλους τους πολίτες, να συζητήσει και να προτείνει λύσεις.

Μας διέψευσε κατηγορηματικά. Για μια ακόμη  φορά κατέφυγε στο γνωστό δόγμα «φταίει κάποιος άλλος». Στην απάντησή του ισχυρίσθηκε ότι για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας με το νερό και τα σκουπίδια φταίνε οι υδρομεταφορείς, το κράτος, το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, οι πολίτες. Και βέβαια η παράταξή μας ΑΙΓΙΝΑ – ΚΙΝΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, η «ελάσσων» αντιπολίτευση, όπως μας αποκαλεί, νομίζοντας ότι μας μειώνει. Δηλαδή, για μια ακόμη φορά, φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο και τη διοίκησή του που είναι οι αποκλειστικοί αρμόδιοι να χαράσσουν πολιτική και να λαμβάνουν αποφάσεις.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι  μέσα στο 15λεπτο «διάγγελμα» δεν  χώρεσε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής, ούτε μια λέξη για να εκφράσει κατανόηση και συγγνώμη προς τους πολίτες που υφίστανται αυτή την παρατεταμένη ταλαιπωρία.

Δεν  μας  προκαλεί, λοιπόν, ανησυχία μόνο η πανθομολογούμενη ανεπάρκεια της παρούσας δημοτικής  αρχής να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του δήμου. Μας προβληματίζει  περισσότερο το γεγονός ότι αρνείται να δει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αίγινα δεν «φταίει κάποιος άλλος», αλλά οφείλονται κυρίως σε δικές της ενέργειες και παραλείψεις. Και όταν κάποιος δεν μπορεί να δει τις πραγματικές αιτίες δεν μπορεί να βρει και τις λύσεις.

Σημείωση: Περιοριζόμαστε στο παρόν  Δελτίο Τύπου να αναφερθούμε στο  ζήτημα που «καίει» όλους μας, δηλαδή στην κατάσταση με τα σκουπίδια  και το νερό, στα αίτια και τις  προοπτικές αντιμετώπισης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png