Μέτρα που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την στήριξη οικογενειών και επιχειρήσεων, λόγω της κρίσης από την πανδημία του κορονοϊού.


Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας, σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 7 Απριλίου, αποφάσισε μία σειρά από μέτρα, εγκρίνοντας προτάσεις που αφορούσαν στην στήριξη των οικογενειών και των επιχειρήσεων στο πλαίσιο λήψης μέτρων κοινωνικής προστασίας από την υφιστάμενη κρίση υγείας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη:
  • την εισήγηση του Δημάρχου,
  • τις έγγραφες προτάσεις του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αίγινα Ώρα Συνεργασίας", Δημοτικού Συμβούλου κ. Τζίτζη Φίλιππου,
  • τις έγγραφες προτάσεις του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ηλία Παναγιώτη,
  • καθώς και μία σειρά από σχετικές διατάξεις αποφάσισε:

1. Την αναστολή της καταβολής μισθωμάτων από την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων από την 1η Μαρτίου 2020 έως και την 31η Μαΐου 2020.
2. Την αναστολή καταβολής τροφείων από τους γονείς των νηπίων του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Αίγινας που δεν συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, από την 1η Μαρτίου 2020 μέχρι την
επαναλειτουργία του Σταθμού.
3. Την μείωση του μηνιαίου μισθώματος κατά 40% στα μισθωμένα για εμπορική χρήση δημοτικά ακίνητα και περίπτερα για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2020.
4. Την απαλλαγή των επιχειρήσεων που έχουν διακόψει τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 από την υποχρέωση καταβολής δημοτικούτέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων και του τέλους παρεπιδημούντων για τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2020.
5. Σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής δόσεων υφιστάμενης ρύθμισης οφειλών στον Δήμο, η ρύθμιση δεν χάνεται και παραμένει ενεργή έως την 31η Μαΐου 2020.
6. Οι ανεξόφλητες οφειλές προς τον Δήμο που θα πληρωθούν έως τις 30 Ιουνίου 2020, συμπεριλαμβανομένων και των ανεξόφλητων δόσεων των ενεργών ρυθμίσεων, απαλλάσσονται από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2020. Δεν απαλλάσσονται όμως των προσαυξήσεων για το χρονικό διάστημα έως τις 29 Φεβρουαρίου 2020.
7. Σε περίπτωση που έχουν καταβληθεί ποσά εντός των διαστημάτων απαλλαγής μπορεί να ρυθμίζονται με μελλοντικές απαιτήσεις.
8. Αναστέλλονται οι διακοπές υδροδότησης ενεργών παροχών ύδρευσης λόγω εκπρόθεσμων οφειλών, από τη λήψη της παρούσης, μέχρι 31 Μαΐου 2020.

Μπορείτε να διαβάσετε την περίληψη των πρακτικών εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png