Στο κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου θα στεγαστεί το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αίγινας.


Στο κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου θα στεγαστεί το προς ίδρυση Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, σε δια περιφοράς συνεδρίαση που έγινε στις 26 Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της ίδρυσης ειδικού σχολείου στην Αίγινα, είχε αποφασιστεί ομόφωνα σε συνεδρίαση της Επιτροπής Παιδείας στις 24 Αυγούστου 2020. Τον ίδιο μήνα ο Δήμος Αίγινας εξέδωσε πρόσκληση προς του γονείς του νησιού και στην συνέχεια ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνεδρίαση που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 23 Οκτωβρίου 2020. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Επιστρέφοντας στη συνεδρίαση που έγινε στις 26 Φεβρουαρίου 2021, το θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν ο "Ορισμός του Σχολικού Συγκροτήματος στο οποίο θα στεγαστεί το προς ίδρυση Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αίγινας". Η εισήγηση του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά ήταν η ακόλουθη:

"Με την υπ’ αριθμόν 133/2020 (23-10-2020) Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας εγκρίθηκε ομόφωνα η ίδρυση ενός Μονοθέσιου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην Αίγινα το οποίο θα συστεγάζεται με Γενικό Σχολείο, έχοντας ως στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των μαθητών ειδικής αγωγής. Με δεδομένο ότι το αίτημα του Δήμου Αίγινας προχωράει προς την ολοκλήρωσή του και σύμφωνα με ενημερωτικό e-mail που λάβαμε από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων απαιτείται ο ορισμός του σχολείου Γενικής Αγωγής, στο οποίο θα στεγαστεί το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.

Αξιολογώντας τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους γονείς σχετικά με προεγγραφή των παιδιών τους στο Ειδικό σχολείο και σύμφωνα με τα στοιχεία διεύθυνσης και κατοικίας προκύπτει ότι η σχολική μονάδα που ενδείκνυται ως εγγύτερη λύση είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας στην οδό Φανερωμένης 1 στην Κοινότητα Αίγινας. Επιπρόσθετα λάβαμε ενημέρωση από την Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου κα Ειρήνη Μπόγρη για την ύπαρξη κενών ισόγειων αιθουσών που δύναται να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του Ειδικού Σχολείου.

Μετά τα παραπάνω παρακαλώ για την λήψη σχετικής απόφασης προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ίδρυσης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων".

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε με 20 θετικές ψήφους, επί 21 ψηφισάντων μελών (ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Παναγιώτης ψήφισε παρών) ότι ορίζει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας ως το χώρο στον οποίο θα (συ)στεγασθεί το Μονοθέσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αίγινας, στην οδό Φανερωμένης 1 στην πόλη της Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png