Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του ακινήτου στην Πέρδικα, από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων.

tes-perdika-00.jpg
 
Αναρτήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2023, από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων, η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του ακινήτου στην Πέρδικα, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικού Στόλου και αφορά ηλεκτρονικό πλειοδοτικό διαγωνισμό, η ημερομηνία διεξαγωγής του οποίου έχει οριστεί την Παρασκευή 10/11/2023. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Πρόκειται για το ζήτημα της αξιοποίησης του αγροτεμαχίου με εμβαδόν 330.215,86 τ.μ. ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικού Στόλου, το οποίο βρίσκεται στην Πέρδικα, και για το οποίο η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.). είχε εκδώσει στις 19 Ιανουαρίου 2022 "Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Αξιοποίηση του Ακινήτου Πέρδικα".
 
Το θέμα είχε φέρει στην επικαιρότητα το Aegina Portal στις 3 Φεβρουαρίου 2022. Για το ζήτημα  η Τοπική Κοινότητα Πέρδικας και άλλοι φορείς του νησιού κινητοποιήθηκαν λαμβάνοντας σχετικές αποφάσεις, ενώ στις 29 Μαρτίου 2022, με απόφαση του Δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά, συστάθηκε η Επιτροπή για τα Οχυρά της Πέρδικας, προκειμένου: α) να αποδοθεί ή παραχωρηθεί δωρεάν ο χώρος των Οχυρών Πέρδικας στο Δήμο Αίγινας για να αναδειχθεί ως χώρος ιστορικής μνήμης και β) να αποτραπεί η διάθεση του χώρου σε ιδιώτη προς εκμετάλλευση. 
 
Η Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2022 αποφάσισε το πλέγμα των ενεργειών που θα πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος της Αίγινας: Το πρώτο σκέλος ήταν η επικοινωνία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε να εκφραστεί η αντίθεση του Δήμου της Αίγινας, το δεύτερο  να αναδειχθούν τα Οχυρά ως αρχαιολογικός χώρο και το τρίτο να εκπονηθεί ένα ειδικό χωροταξικό. 
 
Για το ίδιο θέμα η ΕΛΛΕΤ και η κοινή ομάδα εργασίας ΣΑΚ / ΣΘΕΚ είχε παρουσιάσει σχετική πρόταση. Επίσης, για το ίδιο θέμα μεσολάβησαν δημόσιες συζητήσεις και εκδηλώσεις, ενώ το ζήτημα παρουσίασε με σχετικές εκπομπές το ραδιόφωνο του Aegina Portal
 
Στις 6 Μαρτίου 2023, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας αποφάσισε ομόφωνα την την εκκίνηση της διαδικασίας για την εκπόνηση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου στην περιοχή των Οχυρών της δημοτικής ενότητας Πέρδικας, βάσει του άρθρου 8 του ν.4447/2016 ως ισχύει, και ιδιαίτερα της διάταξης της παρ 3.α. αυτού που προβλέπει ότι η εκκίνηση της διαδικασίας μπορεί να γίνει από τον Δήμο. Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την ανάθεση της σχετικής μελέτης σε εξειδικευμένους μελετητές, βάσει της ισχύουσας Υπουργικής Απόφασης Τεχνικών Προδιαγραφών καθώς και σε ανάθεση υπηρεσιών συμβούλου για την προετοιμασία του φακέλου της διακήρυξης του διαγωνισμού, τον υπολογισμό των αμοιβών και την σύνταξη του Τεύχους Τεχνικών Δεδομένων, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων. 
 
Ταυτόχρονα, εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο όπως προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την επίσπευση των διαδικασιών υποβολής φακέλου προς το Υπουργείο Πολιτισμού για την κήρυξη της περιοχής των Οχυρών Πέρδικας ως τόπου ιστορικού ενδιαφέροντος, κυρίως δε στην εξασφάλιση των αναγκαίων τοπογραφικών και αρχιτεκτονικών αποτυπώσεων των κτιριακών εγκαταστάσεων και της έκτασης, που μπορεί είτε να μας χορηγηθούν από το ΥΠΕΘΑ και το ΤΕΣ είτε να ανατεθούν σε ιδιώτες μελετητές.

Μετά την δημοσίευση της προκήρυξης, τα σχετικά έγγραφα της οποίας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ., το ζήτημα θα πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα, με πρώτο βήμα την ενημέρωση για την πορεία των αποφάσεων της Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png