Η αγωνιστική κίνηση του Σαββατοκύριακου στην Αίγινα.

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου για τις ομάδες της Αίγινας σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϋ. Στο ποδόσφαιρο η Α.Ε Σαρωνικός για την 24η αγωνιστική του Πειραιά αντιμετωπίζει τον Ίκαρο στην Καλλιθέα την Κυριακή στις 15.00, ενώ πρεμιέρα κάνει το προπαιδικό του συλλόγου στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Ένωσης Πειραιά. Η νησιώτικη ομάδα θα φιλοξενήσει την Χαραυγή το Σάββατο στις 12.30. Στο μπάσκετ και την Β' ΕΣΚΑΝΑ ο Σαρωνικός φιλοξενεί την Κυριακή στις 14.30 την Προοδευτική στο κλειστό του Μίλωνα, ενώ το τμήμα mini υποδέχεται την Δραπετσώνα το Σάββατο στις 11.00. Στα τμήματα υποδομής του Παναιγιναικού, το mini φιλοξενείται από τον Ίκαρο στην Καλλιθέα το Σάββατο στις 11.30, ενώ οι παγκορασίδες του συλλόγου αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Δάφνη Αγ. Δημητρίου την Κυριακή στις 13.15. Τέλος στο βόλεϋ οι κορασίδες του Σαρωνικού φιλοξενούν το Σάββατο τον Ολυμπιακό στις 14.00 για το Final 8 της ΕΣΠΕΔΑ.

Από το Broadcasting News της εκπομπής Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος Πειραιά η Α.Ε Σαρωνικός ταξιδεύει στην Καλλιθέα για να αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ίκαρο. Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα για τους γηπεδούχους, καθώς η ομάδα της Καλλιθέας θέλει να παραμείνει στην κορυφή του ομίλου. Από την άλλη η νησιώτικη ομάδα του Γιώργου Γκοβερίνου μετά το νικηφόρο 1-0 επί του Ερμή Κορυδαλλού, θέλει να συνεχίσει τις τελευταίες καλές εμφανίσεις, και στο ματς της 24ης αγωνιστικής να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα. Η αναμέτρηση θα γίνει την Κυριακή στο γήπεδο 'Παραλίας Τζιτζιφιών', και θα ξεκινήσει στις 15.00. Διαβάστε περισσότερα...

Στο μπάσκετ άλλος ένας 'τελικός' για τον Σαρωνικό, ο οποίος για την 19η αγωνιστική της Β' ΕΣΚΑΝΑ φιλοξενεί την Προοδευτική. Το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους νησιώτες, καθώς η ομάδα της Νίκαιας πέρα ότι διαθέτει ένα καλό και άκρως ανταγωνιστικό ρόστερ, βρίσκεται στην 7η θέση με 27 βαθμούς, και θέλει να μπει αν την βοηθήσουν τα αποτελέσματα 'σφήνα' στην πρώτη πεντάδα. Τις δυσκολίες του παιχνιδιού τις γνωρίζουν καλά στον Σαρωνικό, αλλά μετά και την σπουδαία νίκη επί του Παννεαπολικού (61-52) την περασμένη αγωνιστική, πλέον και με σύμμαχο την καλή ψυχολογία θέλουν να προσθέσουν ακόμα μια νίκη, που θα τους βάλει για τα καλά στο κόλπο της παραμονής. Γι' αυτό το λόγο οι διοίκηση του συλλόγου έκανε κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο της Αίγινας να βρεθεί στο πλευρό των παικτών του Βαγγέλη Καβάσιλα, ώστε να βοηθήσει την ομάδα σε ένα ακόμα κρίσιμο παιχνίδι.
 Τέλος στο βόλεϋ ένα αρκετά κρίσιμο ματς δίνουν οι κορασίδες του Σαρωνικού, οι οποίες φιλοξενούν τον Ολυμπιακό στο 2ο παιχνίδι της σειράς των δύο ομάδων για το Final 8. Η πρόκριση στο Final 4 της ΕΣΠΕΔΑ κρίνεται στις 2 νίκες, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 1-0 του Σαρωνικού μετά το πρώτο ματς που έγινε το περασμένο Σάββατο στο Ρέντη. Σε περίπτωση νίκης της πειραιώτικης ομάδας, οι ερυθρόλευκοι προκρίνονται στο Final 4, με τον Σαρωνικό να θέλει το 1-1 για να στείλει την σειρά σε 3ο ματς το οποίο θα γίνει την Κυριακή στο 'Μελίνα Μερκούρη'. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί το Σάββατο με το πρώτο σέρβις να είναι στις 14.00. Στο πρωτάθλημα των παγκορασίδων, το τμήμα Β' του Σαρωνικού έχει ρεπό, ενώ οι αντίστοιχες Α' θα αγωνιστούν την Κυριακή μόνο σε περίπτωση ήττας των κορασίδων από τον Ολυμπιακό το Σάββατο. Σε περίπτωση ήττας, οι παγκορασίδες Α' θα φιλοξενήσουν τον Μίλωνα στο κλειστό του ΕΠΑΛ. Το συγκεκριμένο συμβαίνει λόγω του ότι στο τμήμα των παγκορασίδων Α' αγωνίζονται αθλήτριες που παίζουν και με το τμήμα των κορασίδων.

Τέλος πρεμιέρα στο πρωτάθλημα του Πειραιά για το προπαιδικό της Α.Ε Σαρωνικός, με την ομάδα του νησιού να φιλοξενεί την Χαραυγή το Σάββατο στις 12.30 στο Δημοτικό Στάδιο της Αίγινας, στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής. Η ομάδα του Θανάση Μπακόμητρου συμμετέχει στον 2ο όμιλο, μαζί με την Χαραυγή, την Οδηγήτρια, τον Α.Ο Πειραιά και τον Πυθαγόρα Περάματος. Με την ευκαιρία της έναρξης του προπαιδικού πρωταθλήματος ο νεαρός τεχνικός της Α.Ε Σαρωνικός μίλησε στο Aegina Portal. 'Το Σάββατο ξεκινάει το mini πρωτάθλημα για το προπαιδικό τμήμα. Σκοπός μας είναι να προάγουμε το άθλημα όπως αρμόζει στην αναπτυξιακή ηλικία. Στόχος μας είναι να περάσουμε την μεθοδολογία και την εκπαίδευση των αθλητών μας στο αγωνιστικό κομμάτι. Το κίνητρό μας σίγουρα δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά το 'ευ αγωνίζεσθαι' και η ευγενική άμιλλα' κατέληξε ο πιστοποιημένος πλέον προπονητής ποδοσφαίρου στις αναπτυξιακές ηλικίες.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png