Οι αγώνες των τμημάτων του Παναιγιναϊκού με Φοίνικα Πειραιά, Αναγέννηση Νέου Ικονίου και Ατρόμητο Πειραιά.


Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Παίζοντας κατά διαστήματα ολοκληρωτικό μπάσκετ ο Παναιγιναϊκός επικράτησε το πρωί της Κυριακής με 63-34 του Φοίνικα Πειραιά για το πρωτάθλημα mini της ΕΣΚΑΝΑ. Οι νεαροί καλαθοσφαιριστές του συλλόγου στο ματς του ανοικτού της Αίγινας ήταν για ακόμα μία φορά απολαυστικοί, και με τον Λουκά Καλαμάκη σε πολλά κέφια, δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση του Φοίνικα και να φτάσουν στην νίκη με 29 πόντους διαφορά. Από το 1ο κιόλας λεπτό οι νησιώτες έδειξαν τις διαθέσεις τους, και αφού πρώτα εγκλώβισαν τον αντίπαλο, βρήκαν τους διαδρόμους προς το καλάθι, με αποτέλεσμα να προηγηθούν στο 10λεπτο με 21-10. ίδια σχεδόν εικόνα και στην β' περίοδο, με τους γηπεδούχους να είναι κυρίαρχοι του παιχνιδιού.

Με σκορ δεκαλέπτου 14-8, η νησιώτικη ομάδα έφτασε την διαφορά στους +17, με την υπόθεση νικητής να έχει ξεκαθαρίσει. Στο γ' δεκάλεπτο και με τους μικρούς καλαθοσφαιριστές σε εξαιρετική κατάσταση, ο Παναιγιναϊκός έφτασε στο +23 (51-28). Στο δ' δεκάλεπτο και με την διαφορά να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, ο ρυθμός των νησιωτών έπεσε ελαφρώς με τους δύο να περιμένουν την τελική κόρνα της γραμματείας. Το τελικό σκορ είναι ο απόλυτος καθρέφτης των δυο αντιπάλων στο παιχνίδι του ανοικτού της Αίγινας, με τον Παναιγιναϊκό να κυριαρχεί και τον Φοίνικα να αδυνατεί να ακολουθήσει. Τα δεκάλεπτα 21-10, 14-8, 16-10, 12-6. Διψήφιο αριθμό πόντων για τους νησιώτες ο Καλαμάκης με 23π και ο Καλομοίρης με 12π. Πλέον στο τμήμα mini στρέφονται στο επόμενο παιχνίδι με τον Πορφύρα εκτός έδρας, με τον Παναιγιναϊκό να επιζητεί την νίκη ώστε να κατακτήσει ακόμα και την 1η θέση στον όμιλο.

Παναιγιναϊκός (Φ. Τζίτζης): Άρσος, Καλομοίρης 12, Κορναράκης 4, Καλαμάκης 23, Μακρογιάννης 7, Πετρίτης 6, Καλέας 4, Αλυφαντής, Τζίτζης 7, Γκρινέζος, Κουτσούκης, Βατικιώτης

Αν και κρατούσε στα χέρια του την νίκη μέχρι και το 35ο λεπτό του αγώνα, ο Παναιγιναϊκός ηττήθηκε τελικά με 49-50 από την Αναγέννηση Νέου Ικονίου. Το ματς της 13ης αγωνιστικής της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ αν και κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα από άποψη σκορ και θεάματος, ήταν αρκετά δυνατό, με τα τελευταία 5 λεπτά να είναι συγκλονιστικά. Το παιχνίδι του κλειστού του Περάματος ξεκίνησε με τους τυπικά φιλοξενούμενους του Ικονίου να πατούν καλύτερα στο παρκέ, με την λήξη της α’ περιόδου να τους βρίσκει μπροστά με 11-7. Στο β’ δεκάλεπτο ο Παναιγιναϊκός βρήκε τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι (πολύ άστοχος στο α’ δεκ), και πήγε την διαφορά στους -3 (20-23) στο ημίχρονο. Η 3η περίοδος ήταν εκπληκτική για την ομάδα της Αίγινας η οποία εμφάνισε σημάδια πλήρης κυριαρχίας, με τους καλαθοσφαιριστές του Μάκη Παπαευθυμίου να πραγματοποιούν ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο σε άμυνα και επίθεση. Με τους Μαθιουδάκη, Μπρούστα και Σπύρο Κάτσα να σκοράρουν κατά ριπάς, οι νησιώτες με σκορ 19-5 έφτασαν στο υπέρ τους 39-28, ενώ τους απέμειναν δέκα λεπτά ώστε με σωστή διαχείριση να φτάσουν στην σπουδαία νίκη. Διαβάστε περισσότερα...
Τα πράγματα παρά το +14 που είχε φτάσει η διαφορά έδειχναν να δυσκολεύουν για την ομάδα του νησιού, καθώς οι καλαθοσφαιριστές του Ικονίου εκμεταλλευόμενοι την αναίτια χαλαρότητα των αντίστοιχων του Παναιγιναϊκού πλησίασαν, με το σκορ να είναι 46-41, 2.26 πριν το τέλος. Στο σημείο εκείνο οι δυο ομάδες σημείωσαν διαδοχικά τρίποντα, με την ομάδα του Περάματος να προσπερνάει με 50-49, 8 δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Στα τελευταία αυτά συγκλονιστικά δευτερόλεπτα η νησιώτικη ομάδα είχε την ευκαιρία να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, αλλά οι δυο χαμένες ελεύθερες βολές στο τέλος και μια επίθεση που βρήκε στο σίδερο, της το στέρησαν. Όπως είναι λογικό, αμέσως μετά την τελική κόρνα της γραμματείας οι καλαθοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας από το Πέραμα ξέσπασαν σε ‘έξαλλους’ πανηγυρισμούς, ενώ στην απέναντι όχθη, οι αντίστοιχοι του Παναιγιναϊκού αποχωρούσαν από το παρκέ εμφανώς απογοητευμένοι από την απρόσμενη εξέλιξη του ματς. Η ήττα και όπως εκείνη ήρθε, άφησε μια πικρία στους ανθρώπους της νησιωτικής ομάδας, πι οποίοι πάντως εξέφρασαν φρικτά παράπονα από την διαιτησία κυρίως στο 4ο δεκάλεπτο. Ντεμπούτο με την φανέλα του Παναιγιναϊκού έκανε ο Άρης Καραγιάννης. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιγιναϊκός έχει ρεπό.
Τα δεκάλεπτα 7-11, 13-12, 19-5, 10-22.

Παναιγιναϊκός (Παπαευθυμίου): Μπρούστας 8 (1), Καραγιάννης 2, Χαρτοφύλαξ 2, Κάτσας Σπύρος 10 (3), Ψωμιάδης 4, Μαθιουδάκης 16 (1), Γκούρι 3 (1), Καλέμι 4, Κάτσας Γιάννης.

Την ήττα με 78-36 από τον Ατρόμητο Πειραιά γνώρισε το μεσημέρι της Κυριακής ο Παναιγιναϊκός για την 13η αγωνιστική των Γυναικών της ΕΣΚΑΝΑ. Το συγκρότημα της coach Βροχίδου ήταν ανταγωνιστικό μόνο στο α' ημίχρονο, με την ομάδα των Καμινίων να ανεβάζει στροφές στην συνέχεια και να φτάνει σε μια άνετη επικράτηση. Όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ, το παιχνίδι δεν αντέχει ιδιαίτερη κριτική, καθώς ο Ατρόμητος ήταν ανώτερος σε όλους τους τομείς, με τον Παναιγιναϊκό να εμφανίζει για ακόμα ένα ματς αρκετές αδυναμίες στο παιχνίδι του. Πρώτη σκόρερ των νησιωτών η Βασιλακοπούλου με 15π, με την Ηρακλεία Μπακομήτρου να ακολουθεί με 12π. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι η ομάδα του νησιού αγωνίστηκε με πολλές απουσίες. Τα δεκάλεπτα 10-16, 8-12, 10-31, 8-19.

Παναιγιναϊκός (Βροχίδου): Μπακομήτρου Ηρακλεία 12, Γκοτσούλια 2, Μπακομήτρου Ράνια, Βεργή 2, Μπόγρη Μαρία 2, Λούβαρη 3 (1), Βασιλακοπούλου 15 (1), Αναγνωστοπούλου, Φακίρη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png